Soylu'dan talimat: Merkez valileri sahaya çıkıyor

Soylu'dan talimat: Merkez valileri sahaya çıkıyor

“İZDES Projesi” çalışmalara başladı. 40 vali 81 ilde İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen kamu hizmetlerini denetleyip raporlayacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi (İZDES) kapsamında, bakanlık bürokratları ile bir önceki dönem görev alan 40 vali 81 ilde sahaya iniyor. Merkeze alınan valiler, illerde İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen kamu hizmetlerini denetleyip raporlayacak.

VALİLER AKTİF GÖREV ALACAK

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla “İZDES Projesi” çalışmaları başlatıldı. İZDES1 Projesi’nin ikinci etabında görevden alınarak merkeze çekilen önceki dönem valileri sahaya inecek. Daha önce merkeze çekildikten sonra boşta kalan valiler, artık aktif görevler alacak. Eski valiler, gruplar halinde 81 ildeki, valilik birimleri, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik birimi, AFAD İl Müdürlüğü, göç il müdürlüklerindeki personelle tekrar görüşecek. Ziyarette daha önce rapor edilen konular tekrar değerlendirilecek ve taşra teşkilatının istekleri, personel ve teçhizat eksiklikleri, görüş ve önerileri dinlenecek. Toplantı sonrası oluşturulan raporlar, çözüm önerileriyle merkeze iletecek. İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcıları ve beraberindeki bürokratlar, ise vatandaşlarla bire bir görüşmeler yapacak.

Daha önce gruplar halinde 25 ilde vatandaşlarla birebir görüşme yapılırken, İçişleri Bakanlığı’nın uygulamaları sorularak sonuçlar değerlendirme raporu hazırlandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.