Soylu'dan Kaşıkçı açıklaması: Buna tırnak içerisinde '2 Ekim olayı' diyebiliriz

Soylu'dan Kaşıkçı açıklaması: Buna tırnak içerisinde '2 Ekim olayı' diyebiliriz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanı Soylu, Suudi gazeteci Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistan Başkonsolosu’nun rezidansının aranması için bir mutabakat beklediklerini söyledi.

Soylu, Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili “Buna tırnak içerisinde ‘2 Ekim olayı’ diyebiliriz. Bu sadece dünyanın takip ettiği mesele değil, bizim hukukumuzun da imtihanı” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuştu;

BENZERLERİ YAŞANMIŞ DEĞİL: Uluslararası anlaşmalara göre konsolosluklar büyükelçilikler başka bir ülkenin toprağı. Çok bunun benzerleri de yaşanmış değil. Türkiye ilk dakikadan itibaren iki şeyi iyi bir meziyetle sergiledi; hukukun gereğini, ikincisi de soğukkanlılığı. Uluslararası sözleşmelere riayet etti, aynı zamanda da açık ve şeffaf adımlar attı.

DÜNYAYA AÇIK YÖNETTİK: Bu meseleyi hukukun verdiği ölçüler içinde, şeffaf ve dünyaya açık yönettik, yönetmeye de devam ediyoruz. (Başkonsolosun rezidansında arama) Bir kabul var ama başlamasına yönelik adımda ortak bir mutabakat gerekir. Bu ortak mutabakat bekleniyor. Bu sadece dünyanın takip ettiği mesele değil, bizim hukukumuzun da imtihanı aynı zamanda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.