Soylu: Uyuşturucudan 1 yılda 941 kişi öldü

Soylu: Uyuşturucudan 1 yılda 941 kişi öldü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu nedeniyle yılın ilk 9 ayında 228 kişinin hayatını kaybettiğini, 2017'de ise bu sayının 941 olduğunu belirterek, "2017'den itibaren örgütlü uyuşturucu ticaretine bulaşmış 5 bin kişiye işlem yaptık" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geçen haftalarda gelen ‘uyuşturucuyla mücadelede baronlara dokunulmadığı’ eleştirisine yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Onlar baron değil, balondur ve teker teker söndürmekte kararlıyız. 2017 yılında örgütlü şekilde uyuşturucu ticareti yapan gruplara yönelik 70, 2018’in 10 ayında ise şu an 68 operasyon yapıldı. Örgütlü en tepe noktasına ulaştığımız. Ama bu kolay bir iş değil. 2017’den itibaren örgütlü uyuşturucu ticaretine bulaşmış 5 bin kişiye işlem yaptık. Halihazırda 26 operasyon dosyası üzerinde çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Adana Valiliği’nce düzenlenen ‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Soylu, uyuşturucu kullanımına ilişkin şu bilgileri verdi: “Bir kaza sonucu değil ama direkt uyuşturucu sebebiyle bir anda değil ama 9 ayda ama sonuçta 228 genç hayatını kaybetti. Uyuşturucu sebebiyle meydana gelen ölümlerin ilk 9 aylık resmi rakamı. Geçen sene 941 kişiydi. Bir önceki yıl 920 kişi. Yıl sonu 500-550 gibi bir rakam tahmin ediyoruz. Ciddi bir irade ortaya koyduk ve bu konuda ciddi bir azalış elde ettik. Uyuşturucu meselesindeki kararlılığımız, uyuşturucu satana aynı muameleyi yapma anlayışımız dünkünden daha üst seviyede.

Tutuklu sayısı yüzde 8,5 artışla 19 bin 476 oldu. Geçen yılın ilk ayına göre, eroinde yüzde 32,5, kokainde yüzde 40, ecstasyde yüzde 59, uyuşturucu haplarda yüzde 132’lik artış elde ettik. Bu yıl tutuklanan 19 bin 466 bin kişiden 16 bin 603 kişisi sadece sokak satıcılarıydı. Öte yandan okullarda ve okul çevrelerinde denetimleri artırdık.”

‘BU KONUDA KANUN, KURAL DİNLEMEYİN’

Türkiye genelinde 60 bin 503 metruk bina tespit ettiklerini belirten Soylu “Bu metruk binalar ya ehlileştirilmelidir veyahut da bir gece ansızın yıkılmalıdır. Sağına soluna hiç bakmadan. Bu konuda kanun, kural da dinlemeyin” açıklamasında bulundu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.