Soylu: sözlerimin arkasındayım

Soylu: sözlerimin arkasındayım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için 'ahmak' ifadesini kullana ve üslubu nedeniyle eleştirilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün de benzer açıklamalar yaptı ve "Söylediklerimin arkasındayım" dedi.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öldürülen IŞİD lideri Bağdadi’nin kız kardeşinin Suriye’nin kuzeyinde Türk kolluk güçlerince gözaltına alınmasına ilişkin, “Arkadaşlarımız, orada bulunanlar gerekli tahkikatı yapıyor” dedi. Soylu, açıklamalarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik ithamlarını da sürdürdü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, İmamoğlu için “Mesele terörist olsa işin kolay olduğunu görüyorsunuz. Ama bu bir zihniyet ve anlayış meselesi. Gidip Avrupa’da, Strasbourg’da Türkiye’yi şikayet etmek, hukuk ihlalleri yaptığını iddia etmek, terörden görevden alınan belediye başkanlarını savunmak doğruysa ben milletimden ve İmamoğlu’ndan özür dilerim. Bu görevi yapmamın da bir anlamı olmadığını da söylemek isterim. Kusurluysam, kusurumu kabul ediyorum, çekincem yok. Ama benim sorumluluğum var, hükümetimizin sorumluluğu var. Bu insanlar niye Rasulayn’da, Tel Abyad’da var. Misket oynamaya mı gitti? Terör koridoru oluşturulmaya çalışıyor. Konuşmayacağız, etmeyeceğiz; o zaman bırakalım gidelim, 3-5 PKK’lı köpeğe ülkeyi teslim edelim” dedi.

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede Deniz Baykal genel başkanlık yaptı. Benim ülkemi satmadılar, şikayet etmediler. Bu ülkeyi şikayet edenler PKK’lılar, PYD’liler. Ülkemizi bir belediye başkanının şikayet etmesi… Rasulayn’daki, Afrin’deki tünelleri ben mi açtım, malzemeleri ben mi verdim? Anneler HDP binası önünde niye oturuyor? Sözlerimin arkasındayım, gerekirse biz bedelini ödemeye hazırız. Sabah akşam geyik tartışmaları içinde mi olalım? Çöp toplamış toplamamış o İstanbul halkının bileceği iştir. Beni ilgilendiren terörü övmesidir. Bizim sorumluluklarımız var. Söylemezsek sorumluluklarımızı yerine getirmemiş oluruz.”

Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada, İmamoğlu için “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.