Soylu: O insanlar adına özür diliyorum

Soylu: O insanlar adına özür diliyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya'nın Kocaali ilçesinde saldırıya uğrayan mevsimlik tarım işçilerini Mardin'deki köylerinde ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'e günübirlik ziyarette bulundu. Mazıdağı ilçesinin Yücebağ köyünde, Sakarya'da saldırıya uğrayan mevsimlik tarım işçileri ve köylülerle biraraya gelen Soylu "Hep sizin yanınızdayız. Hayatımın büyük bir bölümü uzun zamandır buralarda geçti, huzurun temini, buraların kalkınması ve gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi, çocuklarımızın okuması için. Huzur içerisinde yüzyıllardır süren beraberliğimizi devam ettirirsek bize top değse bir şey olmaz" dedi.

'BUNLAR DOĞRU DAVRANIŞLAR DEĞİL'

Sakarya'da yaşanan saldırıya da değinen Soylu, şunları söyledi: "O söylenen sözlerden dolayı hem üzüntümü ifade ediyorum hem de o insanlar adına özür diliyorum. Bunlar doğru davranışlar değil, kabul etmeyiz. Onun için hep beraberiz. Cumhurbaşkanımızın her birinize selamları ve muhabbetleri var. Bu sabah konuştuk, buraya geleceğimizi söyledik. Bana da talimatları var. 'Gönülleri kırılmışsa gönüllerini al.' dedi.''

Mevsimlik işçilerden Kasım Demir ise temennilerinin böyle bir olayın bir daha yaşanmaması olduğunu ifade etti.

HDP’LİLER ENGELLENMİŞTİ

Sakarya’da saldırıya uğrayan işçiler, mahallelerine döndükten sonra saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, kendilerinin yakılmakla tehdit edildiklerini dile getirmişti. Yaşananların ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinin mahalleye girişi koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle engellenmişti. HDP heyetinin karantinanın ardından yapmak istediği ziyaretler ise, jandarma tarafından “köyü yine karantinaya alırız” tehdidi ile engellenmişti.  

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.