Soylu: İstanbul'un yaşanılabilirlik seviyesindeki rakamları önemli

Soylu: İstanbul'un yaşanılabilirlik seviyesindeki rakamları önemli

Soylu, İstanbul'un yaşanılabilirlik konusunda önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek, "İstanbul yaşanabilirlik seviyesinde 30. sırada. Önemli rakamlar bunlar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul Başakşehir’de muhtarlar bir araya geldi. Soylu muhtarlarla yaptığı görüşmede İstanbul’un yaşanılabilirlik konusunda dünyadaki yerini, uyuşturucuyla mücadele ve daha birçok konuda açıklamalarda bulundu.

‘İSTANBUL BİRÇOK KONUDA YÜKSELİYOR’

Soylu, uluslararası bağımsız bir kuruluşun dünya şehirleri üzerine yayınladığı araştırma raporundan verileri paylaştı. İstanbul’un birçok konuda ‘yükseldiğini’ söyleyen Soylu şöyle devam etti: “İstanbul kültürel etkileşimde dünyada 8. sıradadır. Yine aynı rapora göre ulaşılabilirlikte 13. sırada. Yine yaşanabilirlik seviyesinde de özellikle 30. sırada. Önemli rakamlar bunlar. Yine ulaşım açısından da diğer büyük şehirlere bakıldığında, 2018 küresel trafik puan kartı raporu yayınlandı. Burada 6 kıta, 38 ülkede, 200’den fazla şehirde tıkanıklık ve hareketlilik eğilimlerinin bir analizi yer alıyor. Bu rapora göre, 2018’de trafik sıkışıklığında kaybedilen saatler konusunda İstanbul 200’den fazla dünya şehri arasında 32. sırada. İstanbul’da bir sürücü yılda ortalama 6,5 gününü trafikte geçirmektedir. Bu özellikle Roma’da 10 günü geçiyor, Paris’te 10 gün, Londra’da 9,5 gün, Milano’da 9,5 gün.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.