Soylu: HDP'ye baraj aştırıldı

Soylu: HDP'ye baraj aştırıldı

İçişleri Bakanı Soylu aday gösterildiği ilçelere yaptığı ziyarette seçimleri değerlendirdi. Soylu AK Parti teşkilatlarına teşekkür ederken CHP'nin HDP'ye seçim barajını aştırdığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekili adayı olduğu İstanbul 2’nci bölgede bulunan ilçelere yaptığı teşekkür ziyaretinde seçim sonuçları hakkında konuştu.

Soylu seçim sonuçlarından çıkarılacak çok önemli sonuçlar olduğunu belirterek, “Birçok siyasi partinin birçok siyasi partiye oyu karışmıştır. Maalesef Türkiye’de bugün barajı aşmayacağı net görülen bir siyasi partiye Cumhuriyet Halk Partisi tarafından baraj aştırılmıştır. Bu açık ve nettir. Bütün rakamlar ortadadır. Bu seçimden çıkarılacak çok önemli sonuçlar vardır. Bunlardan bir tanesi de budur.” dedi.

‘ALLAH’A HAMDOLSUN BİR DEMOKRASİ BEREKETİ YAŞANDI’

Bakan Soylu, seçim dönemine ilişkin, “Bir seçim dönemi geçirdik. Bir iki olay haricinde Allah’a hamdolsun bir demokrasi bereketi yaşandı. Bu demokrasi bereketi içerisinde Türkiye’nin her tarafından geçmiş seçimlere oranla en olaysız, sükun içerisinde Türkiye’nin her noktasında bir seçim oldu. Gerek olay sayıları açısından gerek bize yansıyanlar açısından bizim en çok sevineceğimiz, bir de bütün dünyaya nazire olurcasına katılımı çok yüksek bir seçim oldu. Bu seçimde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temsili açısından kullanılan oyların yüzde 100’ü milli iradeye yansımıştır. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yansıması yüzde 98’in üzerindedir. Bu Türkiye’nin demokrasisi açısından, çoğulculuk açısından bizim ortaya koymuş olduğumuz önemin, sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu önemin, ne kadar çoğulculuğu sağladığı, demokrasiyi güçlendirdiği bir kez daha bir kez daha ortaya çıkmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

‘SAHADAN ÇIKMAYIN’

Bakan Soylu, AK Parti teşkilat mensuplarına seslenerek şunları söyledi:

“Benim sizden ricam sahadan çıkmamaktır. Bu kampanyanın sahada yerel seçimlere kadar devam ettiğini milletimizle beraber paylaşmaktır. Çünkü 2019 Mart seçimlerinde büyük bir hayati önem taşımaktadır. AK Parti bugünkü başarısını yerel yönetimlerde atmış olduğu önemli adımlara borçludur. Onun için yerel yönetimlerde 2019’da alacağı sonuçlar, 2023 hedeflerine ve 2071 hedeflerine daha fazla yaklaştıracaktır.” (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.