Soylu, Buldan'ı telefonla aradığını doğruladı: Fazlasını söyledim

Soylu, Buldan'ı telefonla aradığını doğruladı: Fazlasını söyledim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok tartışılacak açıklama: "Valilere talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği PKK mensuplarının cenazeleri var..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğubeyazıt’ta ‘muhbir olduğu iddiasıyla öldürüldüğü’ iddia edilen Mevlit Bengi için HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ı aradığını doğruladı.

Soylu, Buldan’ın açıklamaları için, “Söylediklerinde eksik yoktur fazla vardır” dedi.

Soylu ayrıca CHP il başkanlarının asker ve polis cenazelerine alınmamaları için valilere talimat verdiğini de açıkladı.
Buldan, telefonla arayan Soylu’nun Doğubeyazıt’taki infazdan HDP’yi sorumlu tuttuğunu belirterek, kendisini tehdit ettiğini söylemişti.

‘O BÖLGEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİK’

Seçim teşekkürü kapsamında Esenler AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Soylu, Doğubeyazıt’ta bakkal Mevlit Bengi’nin öldürülmesinden sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı aramasıyla ilgili bir soru üzerine, “Bengi’nin 10 çocuğu vardı. Kendi çocuğu kızamık olunca, hasta olunca hastane hastane koşarlar. Orada Doğu ve Güneydoğu’da HDP, PKK üzerinden milletten intikam almaktadır. Bu kadar açık ve net. Evet aradım. Söylediklerinde eksik yoktur fazla vardır. Arkadaşlarım o bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Gerekli soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi gözaltılar var. Bu arkadaşımızın katilini bulacağız” dedi.

‘SANDIK BERABERLERSE CENAZEDE DE OLACAKLAR’

Soylu, ayrıca valilere talimat gönderdiğini belirterek, CHP il başkanlarının şehir cenazelerine alınmamasını istediğini söyledi ve ekledi: “Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar.” (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.