Soylu: 2 yılda 245 bin Suriyeli döndü

Soylu: 2 yılda 245 bin Suriyeli döndü

İçişleri Bakanı Soylu: İdlib'den başlayacak olası göç dalgasının sorumluluğu bize ait değildir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Geçici Barınma Merkezi’ne yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

Soylu, son 2 yılda 245 bin 300 Suriyelinin ülkesine döndüğünü söyledi.

Olası bir İdlib operasyonunun yeni bir göç dalgası başlatacağını belirten Soylu “Oradan başlayacak bir göç dalgasının sorumluluğu bize ait değildir. Açık ve net. Gerekli tedbirlerimizi aldığımızı söylemek isteriz. İnanıyoruz ki artık bu dünyayı da Türkiye’yi de orada yaşayan insanları da zora sokan bu davranış modellerinden vazgeçilsin isteriz. Umudumuz odur ki vazgeçilecektir” dedi.

Batılı ülkeleri göçmenler konusunda tutarsız davranmakla eleştiren Soylu “Gittiğimiz bütün uluslararası toplantılarda, sözde büyük ülkelerin temsilcilerinin Suriye meselesi konuşulduğu zaman başları öne eğiktir. İşin tiyatrosundalar. Bunu herkes biliyor. Bizim tüm Avrupa neredeyse 5’te 1’imiz kadar tüm Avrupa topraklarına yayılmış olan Suriyeli göçmenler konusunda aldıkları tavırlar ortadadır. Orada huzur ortamı olduğu itibaren nasıl ‘Fırat Kalkanı’ bölgesinde geri dönüş söz konusu olmuşsa aynı şekilde oradaki her huzura kavuşulan bölgede geri dönüş olacaktır” diye konuştu.

(DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.