Sosyal medyada #Yüksekovailolsun kampanyası

Sosyal medyada #Yüksekovailolsun kampanyası

Sosyal Medyada Yüksekova İl Olsun kampanyası başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2017 yılında TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Şırnak'ı, Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız. Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız şehircilikten başlayacaksınız" demiş, Yüksekova ve Cizre'yi il yapma sözü vermişti. Sonrasında da birkaç kez konuya değinen Erdoğan, 2019 yılından sonra bu konuya bir daha değinmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözü Yüksekova'da bir kesim tarafından sevinçle karşılanırken bir kesim ise bunun güvenlik amacıyla yürütülen bir projenin parçası olduğu görüşünü savundu. Yüksekova'da başlatılan alt yapı çalışmaları ve bazı projeler ilçe halkı tarafından il çalışmaları olarak değerlendirilirken alt yapı çalışmalarının zamanında bitirelemeyip eksiklerle devredilmesi, yarım kalan çalışmalar ve geciken hizmetler bu beklentiyi azalttı. 

Bugünlerde tekrar ilçe halkının gündeminde olan bu konu sosyal medyada kampanyaya dönüştü. Yüksekovalılar, Sosyal Medya Sitesi Twitter üzerinden #Yüksekovailolsun etiketiyle bir kampanya başlattı. Akşam saatlerinden itibaren twitter üzerinden taleplerini dile getiren binlerce kişi kampanyaya destek verdi. 

İşte atılan tweetlerden bazıları:

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum