Son sözleri: Boğuluyorum, poşeti çıkarın

Son sözleri: Boğuluyorum, poşeti çıkarın

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini belgelediği belirtilen tapeleri dinlediğini söyleyen Daily Sabah çalışanı Nazif Karaman, Kaşıkçı'nın kayıtlarda son olarak "Boğuluyorum. Poşeti kafamdan çıkarın, klostrofobiğim ben" dediğini belirtti.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın son sözlerinin “Boğuluyorum. Poşeti kafamdan çıkarın, klostrofobiğim ben” olduğu ortaya çıktı.

Daily Sabah adına çalışan gazeteci Nazif Karaman, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “ABD’ye, İngiltere’ye, Almanya’ya ve Suudi Arabistan’a verdik” dediği cinayetin ses kayıtlarını dinlediğini iddia ederek Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuştu.

Karaman, ses kaydında Kaşıkçı’nın Suudi infaz ekibiyle boğuşmasının net şekilde duyulduğunu ve son olarak “Boğuluyorum. Poşeti kafamdan çıkarın, klostrofobiğim ben” diye çığlık attığını söyledi. Tüm ses kayıtlarını dinlediğini iddia eden gazeteci, infazın ve yaşananların tüm ayrıntılarıyla kayıtlarda yer aldığını belirterek sürecin yedi dakika sürdüğünü ifade etti.

Erdoğan cumartesi günü yaptığı açıklamada bahsi geçen ses kayıtlarının Suudi Arabistan, Amerika, Fransa, Almanya ve İngiltere ile paylaşıldığını duyurmuştu. Erdoğan ayrıca Suudi Arabistan’ın cinayeti işleyen kişinin, olaydan bir gün önce İstanbul’a gelen 15 kişilik ekipten olduğunu bildiğini açıklamıştı.

‘YERLERİ MUŞAMBA İLE KAPLADILAR’

Al Jazeera’ya konuşan gazeteciye göre Suudi Bilimsel Adli Tıp Kurumu Başkanı Salah al-Tubaigy öncülüğündeki ekip, Kaşıkçı’nın bedenini parçalamadan önce yerleri muşambalarla kapladı. Türk yetkililerin cesedi aramada sona yaklaştığının altını çizen kaynak, cezai soruşturmanın devam edeceğini belirtti.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bir kaynak da yine Al Jazeera Televizyonu’na yaptığı açıklamada konsolosluk rezidansında cesedi yok etmek için kullanıldığına inanılan kimyasal asit izleri bulunduğunu söylemişti. Al Jazeera’ya ses kaydındaki bilgileri veren gazeteci Suudi ekibin ülkeye getirdiği ve cinayette kullanıldığına inanılan aletlerin fotoğraflarının çok yakında yayımlanacağını belirtti. Ayrıca Kaşıkçı’nın son anlarına ait bazı belgesel görüntülerde gazetede yayımlanacak.

İstanbul Savcısı geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Cemal Kaşıkçı’nın Konsolosluğa girer girmez boğularak öldürüldüğünü ve cesedinin parçalandığını söylemişti. Suudi Arabistan cinayet soruşturması kapsamında aralarında 5 üst düzey yöneticinin de bulunduğu 18 kişinin tutuklandığını açıklamıştı. Şüphelilerin Türkiye’ye gönderilmesi ve burada yargılanması isteğini Riyad reddetmişti. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.