Son iddia: Kaşıkçı sağ ve Riyad'da!

Son iddia: Kaşıkçı sağ ve Riyad'da!

Daily Mail gazetesinden iddia: Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmedi, özel jetle Riyad'a götürüldü.

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na 2 Ekim’de girdikten sonra sırra kadem basan ve burada bir suikast timi tarafından öldürüldüğü öne sürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın sağ olduğu iddia edildi. Buna göre, Kaşıkçı konsolosluktan çıkarılıp özel bir jetle Riyad’a götürüldü.

‘KONSOLOSLUKTAN BEYAZ MERCEDES’LE ÇIKARILDI’

Daily Mail gazetesinin Suudi kraliyet sarayına yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Kaşıkçı önce Dubai’ye, buradan da Riyad’a götürüldü. Söz konusu kaynak, gazetecinin Riyad’da tutulduğunu öne sürdü. Kaynağın iddiasına göre, Kaşıkçı konsolosluktan dört Suudi yetkili ile birlikte, siyah bir Mercedes S-500 ve beyaz bir minibüsle çıkarıldı.

JETİN KUYRUK NUMARASI

Daily Mail, 2 Ekim günü İstanbul’a inen HZ-SK2 kuyruk numaralı Gulf Stream IV tipi özel jetin Kaşıkçı’yı taşıyan uçak olabileceğini de öne sürdü. Haberde, bu uçağın uçuş kayıtlarından önce Dubai’ye, ardından da Riyad’a gittiğinin görüldüğü bilgisi yer aldı.

‘AMERİKAN TELEFONU SUUDİLERİN ELİNDE’

Haberdeki bir iddia da, Kaşıkçı’nın cep telefonu ile ilgili. Gazetecinin nişanlısı olduğunu söyleyen Hatice Cengiz, Kaşıkçı’nın konsolosluğa girmeden önce telefonunuu kendisine verdiğini söylemişti. Daily Mail’a konuşan kaynak ise Kaşıkçı’nın Suudi telefonunu Cengiz’e verdiğini ancak ‘özel kaynaklarıyla görüşmek için kullandığı Amerikan telefonunun binaya girerken elinde olduğunu ve Suudi istihbarat yetkililerinin bu telefonu aldığını’ öne sürdü.

WHATSAPP MESAJLARINI OKUDU MU?

Haberde, Kaşıkçı’nın Amerikan telefonundaki WhatsApp mesajlarını en son 2 Ekim salı günü, konsolosluğa girdiği anlara denk düşen 1.06’da gördüğü belirtildi. Daily Mail, Kaşıkçı’ya bu saatten sonra atılan ve okunmamış görünen mesajların ise gönderici tarafından silinemediğini, bunun da söz konusu mesajların telefondaki WhatsApp uygulamasından başka bir yerde okunduğu anlamına gelebileceğini iddia etti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.