Somali'de Batılı hedeflere ikiz saldırı

Somali'de Batılı hedeflere ikiz saldırı

Afrika ülkesi Somali'de ABD ve İtalya'yı hedef alan iki saldırı düzenlendi. ABD üssüne yönelik saldırıyı, ülkedeki BM destekli Somali hükümetini devirmek isteyen El Kaide bağlantılı Eşşebab üstlendi.

Somali’de bir Amerikan askeri üssüne ve bir İtalyan askeri konvoyuna saldırı düzenlendi. İlk saldırı ABD’nin Baledogle kentindeki askeri üssünü, diğeriyse ülkenin başkenti Mogadişu’da İtalyan askerlerini taşıyan bir askeri konvoyu hedef aldı.

Somali özel kuvvetlerinin komando eğitimi aldığı, Amerikan özel kuvvetleri ile Ugandalı barış gücü askerlerine ev sahipliği yapan ABD üssüne yönelik saldırıyı, ülkedeki BM destekli Somali hükümetini devirmek isteyen El Kaide bağlantılı Eşşebab üstlendi. Üsse, iki arabaya yerleştirilen bombalarla saldırı düzenlendiği, ardından çatışma çıktığı belirtildi. Reuters’a konuşan bir polis yetkilisi, saldırıda özellikle Amerikan askerlerinin hedef alındığını söyledi.

İtalya Savunma Bakanlığı ise askeri konvoya yönelik saldırıyı doğrularken, yaralı sayısına ilişkin bilgi vermedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.