Soma kararına tepki: Azraillere bu kadar ceza veriyorlar

Soma kararına tepki: Azraillere bu kadar ceza veriyorlar

301 ișçinin yașamını yitirdiği Soma Katliamı davasında karar açıklandı. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın taksirle öldürme suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası alırken, 3 kişiye 15'er yıl hapis cezası verildi.

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma katliamının pazartesi günü ertelenen karar davası bugün yeniden başladı. Mahkeme sanıklar hakkındaki kararları açıklandı.

Kararın açıklanması beklenen bugün, sabah erken saatlerde polis, durușma salonunun önünün boșaltılmasını istedi. Polis Durușma, saat 09.00’da başladı. Karar sonrası avukatlar kararı protesto ederek salonu terk etti. Aileler yuh sesleri ve alkışlarla avukatlara destek verdi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan‘ın taksirle öldürme suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, ayrıca 3 yıl maden ișletme ișinden men edilmesine, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Genel Müdür Ramazan Doğru‘nun taksirle öldürme ve yaralama suçunu ișlediğinden 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezanın teșdiden 22.5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İşletme Müdürü Akın Çelik‘in taksirle öldürme ve yaralama suçunu ișlediğinden 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezanın teșdiden 22.5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, 6’da 1 oranında indirim yapılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İsmail Adalı‘nın taksirle öldürme ve yaralama suçunu işlediğinden 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına, cezanın teşdiden 22,5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ertan Ersoy‘un taksirle öldürme ve yaralama suçunu işlediğinden 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına, cezanın teşdiden 22,5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, altıda bir oranında indirim yapılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

CEZA TAKSİRDEN VERİLDİ

Mahkeme Başkanı Salih Pehlivanoğlu tutuklu sanıklar hakkındaki kararı açıkladıktan sonra araya giren mağdur ailelerin avukatları, “‘Cezayı taksirden verdik’ dediniz, değil mi?’ diye sordu. Mahkeme Başkanı Pehlivanoğlu’nun “Evet, taksirden verdik” demesi üzerine avukatlar, “Bu karar, heyetinize aittir. Biz artık ailelerin yanındayız” diyerek, yerlerinden kalktı.

Avukatlar, ailelerin bulunduğu bölüme doğru geçmeye başladı. Bu andan itibaren salonda kargaşa meydana gelirken, aileler de tepki gösterdi. Salondaki çevik kuvvet ekipleri, önlem aldı. Duruşmaya 10 dakika ara verilip, salon boşaltıldı.

AİLELER FENALIK GEÇİRDİ

Kararı duyunca fenalașan madenci aileleri ambulanslara alındı. Cezaların taksirden verilmesi nedeniyle avukatlar, “Karar heyetinize aittir, biz ailelerin yanındayız” diyerek ailelerin bulunduğu alana geçti. Aileler heyete tepki gösterirken heyet salonu terk etti. Heyetin salonu terk etmesi üzerine Avukat Can Atalay, “O kararı yüzümüze okuyacaklar. Buradayız” dedi. Ailelerin bir kısmı durușma salonunun dıșına çıkarak “301 kișiyi öldürdüler bunlar. Çocuklarımızın azraillerine bu kadar ceza veriyorlar” diyerek duruma isyan etti.

ALP GÜRKAN’A BERAAT

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın beraat ettiği duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı ve karara tepki gösterildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.