Soğuk acı

Soğuk acı

Bir bebek uyanıyor uykusundan ağlayarak ve bir anne ölmüş oluyor yanıbaşında.

ŞEHNAZ POLAT
 
Ölüm üzerine çok fazla ses vardır. Yorumların kimi güçlüdür kimi soğuk. Ölümün kendisi kadar soğuk ve tıpkı onun kadar gerçek.
 
Dünya düşünürlerin ortak buluştuğu yerler insanlarin düşünceleri korkuları üzerinedir. Aslında temel ve esas olarak acı denen ürkütücü kavramın üzerinedir. Sizce acı nedir ? Ne kadar geniş anlam yelpazesine ait bi kavram.
 
Mehmet uzuna göre acı schopenhauer ifade ettiği ile aynı mıdır. Farklı tanımlamalar ,farklı derinlikler fakat aynı çıkış noktası. Tüm acıların kaynağı varoluşu olgunlukla karşılayamayan insan üzerine oluşur. Yaşam mı acitir ölüm mü? Yaşamı ölümden katlanılmaz hale getiren insanlar mı acımasız. 
 
Acı ölüm yaşam insan. Düşünün bi bir toplum düşünün yıllardır katliamlarla yaşamış ihanete uğramış özgürlük için ölmüş bir toplum. Bulunduğu her coğrafyada acımasız insanların yaptığı zulme uğramış acıyla tanışıklığı ölüm sayesinde doğarken diyebileceğimiz kadar erken olmuş. Ürperiyor mu içiniz daha oyuncağını yitirmenin hüznü yaşayamayadan sahip olacağı insanları yitirmesi. Varolmusken ebedi yokoluşla karşılaşmak. Yada daha anlam boyutuna erişemeden yokol, yokedilmek! 
 
Tuhaf oluyorum insanlardan korkuyorum bu soğuk kanlı açık acımasız katliamlara ses cıkarmayanlardan korkuyorum. Illa onların mı bedenini, kanını taşımak gerek. Ölüm onlar da mı çirkin duruyor.
 
Katliam o topluma mı yakışıyor. Neden susuyor herkes neden bu soğuk kanlılık ürkütmüyor neden üşümüyor kimse. Bir bebek uyanıyor uykusundan ağlayarak ve bir anne ölmüş oluyor yanıbaşında. Bir feryad sessizce gelip geçmiyor kalıyor orda. Öyle orada kalıyor. Ölümü yakıştırdığınız toplum sizi öldürmek suçluyor.
 
Dengem şaşıyor anlamlar gidiyor sadece biryerleden hızla yayılan tuhaf şeyler hissediyorum. İçimde yükselen bir acı yanına öfkeyi almış hayatı  anlamsız kılmak için koşuyor. Artık hiçbirşeye anlam yüklemek gelmiyor içimden. Öfke dizginlenmeli diye düşünüyorum. Cesaretlendiriyor beni schopenhauer  "doğmadan önce nasıl isek öldükten sonra da öyle olacağız " gibi duran cümlesi. Evet evet korkmak anlamsız öldürmek kadar anlamsız. Zulüm kadar öfke de gerçek. Çığlık kadar buz kesmiş sessizlik.
 
Katlenen olmak katledilen olmaktan daha hoş duruyor. Ahh acı bu kadar delici işte. Bu kadar insan elinden gelen ölüm kadar acı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.