Soğanın tohumu da artık lüks!

Soğanın tohumu da artık lüks!

Van’da geçtiğimiz yıl kilosu 2,5 TL olan soğan tohumunun bu yıl 25 TL’ye çıkması cep yakmaya başladı.

Yemek ve sofraların vazgeçilmezlerinden olup, film ve hikayelere de konu olan, yine “yoksulluğun” göstergesi olarak sembolize edilen soğanı tüketmek iyice zorlaştı. Fiyatı 31 Mart seçimleri öncesi 6 TL’ye kadar yükselen, depolara baskınlar yapılarak el konulan soğanın tüketimi kadar ekimi de artık cep yakıyor. 

Van’da geçtiğimiz yıl 2,5 TL'ye satılan soğan tohumlarının kilosu bu yıl 25 TL’ye çıktı. Fiyatların bu derece artması nedeniyle bahçelerine soğan ekmek isteyenler ancak gramla soğan tohumu alabiliyor.

Daha önceki yıllarda baharın gelmesi ile birlikte tonlarca soğan tohumu satan esnaflar ise iş yapamaz hale geldi.

10 yıldır tohum satımı yaptığını belirten Erol Kurt adlı esnaf, geçen sene 4 kilosunu 10 TL’ye sattıkları soğan tohumununun bu yılı 25 TL’ye çıkması nedeniyle müşteri bulamadığını belirtti. 

GRAMLA ALINMAYA BAŞLANDI

Kurt, “Geçen sene dükkana 2 ton soğan tohumu indiriyordum şimdi ise sadece 4 torba soğan tohumu indirdim. Bu sene alım gücü düşmüş durumda. Eskiden insanlar geldiklerinde 5-10 kilo soğan tohumu alıyordu. Şimdi kiloyu da bırakmışlar gramla tohum alıyorlar” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.