SOCAR Star Rafinerisi açıldı

SOCAR Star Rafinerisi açıldı

SOCAR şirketinin İzmir'de kurduğu Star Rafinerisi açıldı. Tesisin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev gerçekleştirdi.

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın, İzmir’de inşa ettiği Star Rafinerisi’nin açılışı bugün yapıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldı.

ALİYEV: TÜRKİYE ERDOĞAN SAYESİNDE DÜNYA GÜCÜ OLDU

Törende konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ”Türkiye ve Azerbaycan liderlerinden güçlü siyasi irade var. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde dünya çapında büyük bir güce ulaştı. Türkiye dünya çapında söz sahibidir. Bu bizi çok sevindiriyor” dedi.

“Türkiye’nin gücü bizim gücümüzdür” diyen Aliyev, “Ben dünyada ikinci ülke tanımıyorum ki Türkiye ve Azerbaycan kadar birbirine bağlı olsunlar” diye konuştu.

ERDOĞAN: BU RAFİNERİ EN BÜYÜK YERLİLEŞTİRME PROJESİ

Aliyev’den sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Azerbaycan’ın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başladı. İki ülke ilişkilerini güçlendirdiklerini belirten Erdoğan, “Bu tesis enerji alanındaki dayanışmamızı güçlendirmek için uzun süredir yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden biridir. Bu rafineri Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesidir” dedi.

Akdeniz’deki hidrokarbon arama faaliyetlerine değinen Erdoğan, “Bu durum bölgemizde hâlâ, istikrarsızlık ve gerilimden beslenme politikalarından vazgeçemeyenler bulunduğuna işaret ediyor. Türkiye olarak, bu tür dayatmalara karşı cevabımızı, hem sahada, hem de diplomatik alanda en güçlü şekilde vermeyi sürdüreceğiz. Ülkemizi ve kardeşlerimizi yok sayan hiçbir teşebbüsün başarı şansı olmadığını, eninde sonunda tüm taraflar görecektir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.