Sivas'ta 30 asker hastaneye kaldırıldı

Sivas'ta 30 asker hastaneye kaldırıldı

Sivas'ta 5'inci Piyade Eğitim Komutanlığı'nda 31 asker, öğle saatlerinde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde askerlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtilirken Milli Savunma Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

Sivas’ta 5’inci Piyade Eğitim Komutanlığı’nda 31 asker, öğle saatlerinde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu.

Sivas 5’inci Piyade Er Eğitim Komutanlığı’nda askerlik hizmetlerini yapan 31 asker öğle saatlerinde karın ağrısı rahatsızlığı yaşadı. Bunun üzerine askerler komutanları nezaretinde gruplar halinde Numune Hastanesi acil servisine götürüldü.

‘OLUMSUZ BULGUYA RASTLANMADI’ AÇIKLAMASI

Gıda zehirlenmesi şüphesi ile yapılan muayenelerde herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmadığı belirtildi. Kontrolden geçirilen askerler taburcu edilerek birliklerine döndü.

Konuyla ilgili olarak Sivas Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “İlimiz 5’inci Piyade Eğitim Komutanlığı’nda vatani görevini yapan 31 askerimiz öğlen saatlerinde gastroenterit ve karın ağrısı şikayeti ile Numune Hastanesi Acil Servisine müracaat etmiştir. Yapılan muayene ve tetkikler sonucundan mikrobiyolojik bir etkene rastlanmamıştır. Askerlerin tamamı yapılan muayene ve tetkik sonucundan olumsuz bir bulguya rastlanmaması sonucu taburcu edilmiştir. İdari tahkikat devam etmektedir.”

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Konuya ilişkin bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Açıklamada askerlerin hastanede yapılan fiziki muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre mikrobiyolojik bir bulguya rastlanmadığı, belirtildi. Açıklamada konuyu incelemek üzere 3 müfettişin görevlendirildiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.