Şişli'de ilk anket: Sarıgül geri dönüyor!

Şişli'de ilk anket: Sarıgül geri dönüyor!

Metropol anketine göre Şişli'de yerel seçimi CHP ve AK Parti'den de oy alarak Mustafa Sarıgül'ün kazanma ihtimali yüksek.

Mustafa Sarıgül’ün DSP’den aday olması ile sonucu en çok merak edilen seçim merkezlerinden biri haline gelen Şişli’ye ilişkin ilk anket çalışması açıklandı.

Metropol araştırma şirketi tarafından Sarıgül’ün DSP’ye katılmasından önce 7-9 Ocak tarihleri arasında yapılan ankette katılımcılara, “Mustafa Sarıgül DSP’den katılırsa, oyunuzu ona mı yoksa diğer bir partinin adayına mı verirsiniz?” şeklinde sorulan soruya verilen cevaplar şöyle oldu:

DSP Mustafa Sarıgül ile yüzde 60,9

CHP yüzde 21,7

AK Parti yüzde 13,7

Diğer partiler 3,7

Anket sonucuna göre, Sarıgül Şişli’de CHP’nin oylarının çoğunu aldığı gibi AK Parti’nin oylarının yarısını, MHP ve İYİ Parti’nin oylarının da ezici çoğunluğunu alıyor. Metropol anketi Şişli’nin 25 mahallesinde “tabakalı örnekleme yöntemi ile ağırlandırma uygulanarak” 2 bin 586 kişi ile yapıldı. Araştırma, 0,95 güven sınırları içinde +/-1,91 hata payı ile gerçekleşmiştir. Alan çalışmasında yüzyüze görüşme tekniği uygulandı. (Kaynak: İnternet İstanbul)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.