Sırrı Süreyya Önder’in ismi ‘Ulucanlar Müzesi’nden kaldırıldı!

Sırrı Süreyya Önder’in ismi ‘Ulucanlar Müzesi’nden kaldırıldı!

Müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi’nde 12 Eylül Darbesi’nin ardından tutuklu bulunan HDP eski Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in müzede sergilenen biyografisi kaldırıldı.

HDP eski Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in 1985 yılında 11 ay tutuklu kaldığı Ulucanlar Cezaevi’nin kapatılıp müzeye dönüşmesinin ardından yayınlanmaya başlayan biyografisi müze yönetimi tarafından kaldırıldı.

ÇİÇEKOĞLU İLE AYNI RANZADA SERGİLENİYORDU

Nazım Hikmet, Behice Boran, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, ve Hüseyin İnan gibi Türkiye siyasal hayatının önde gelen isimlerinin de tutuklu bulunduğu Ulucanlar Cezaevi’nin müzeye dönüşmesinin ardından burada kalmış isimlerinin hayatlarına dair bilgileri içeren panolar koğuşlardaki ranzaların başlarına konuldu.

“Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla  3 yıl 6 ay hapis cezası alan ve halen Kandıra cezaevinde tutuklu bulunan Önder’in biyografisi de Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde sergileniyordu.Ç

12 Eylül’ün ardından Ulucanlar’da tutuklu bulunan senarist ve yazar Feride Çiçekoğlu ile aynı ranzada biyografisi sergilenen Önder’in, bilgilerini içeren pano müze yönetimi tarafından kaldırıldı.

ÖNDER’İN YERİNE AK PARTİ ESKİ MANİSA MİLLETVEKİLİ ÖZDAĞ’IN BİYOGRAFİSİ KONULDU

Müze yönetimi tarafından Sırrı Süreyya Önder’in kaldırılan biyografisinin yerine AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın biyografisi konuldu. Özdağ, 1980-1986 yılları arasında “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar” davası nedeniyle Ulucanlar Cezaevi’nde tutuklu bulunmuştu.

MÜZE YÖNETİMİNDEN YANIT YOK

Sırrı Süreyya Önder’in sergilenmekte olan biyografisinin kaldırılma gerekçesini sorduğumuz müze yönetimi konuya ilişkin gerekli bilgiyi paylaşacaklarını söyledi. Haberin yayınlandığı ana kadar müze yönetiminden kaldırılma gerekçesine dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.