Sırrı Sakık Ağrı Newrozu'ndan seslendi: Aslında MHP hakkında işlem yapılmalı, kapatılmalı

Sırrı Sakık Ağrı Newrozu'ndan seslendi: Aslında MHP hakkında işlem yapılmalı, kapatılmalı

Ağrı'da gerçekleştirilen Newroz etkinliğinde konuşan Sırrı Sakık, MHP'nin "halka düşmanlık eden bir parti" olduğunu savunarak, kapatılması çağrısı yaptı.

Ağrı merkezde bulunan stadyumun yanındaki alanda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Newroz kutlamaları son buldu. “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” pankartının asıldığı alanda binler sık sık “Newroz pîroz be”, “Yaşasın zindan direnişimiz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. 

Kutlama HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Cemal Akar'ın konuşmasıyla başladı. Akar, Newroz’un kardeşlik, barış ve birlik olduğunu belirterek, “Newroz’a katılmanız, sıcaklığınız ve direnmeniz barış, kardeşlik, eşitliğin müjdesidir" dedi. 

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, partileri hakkında hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. 6 yıldır HDP’nin kapatılması için uğraşıldığını kaydeden Taşdemir, “Siz de biliyorsunuz ki tek bir kişi bile geri adım atmadı. Siz 94’te DEP’i kapattınız, onlarca siyasetçiyi tutukladınız. Ama ne oldu o zaman zindanlarda olan Sırrı Sakık şimdi burada, Ağrılıların gönlünde. Bizi tutuklamalarla geriletemezsiniz. Şimdi partimize karşı bir kumpas siyaseti işleniyor. Biz hırsızlık yapmadık, ihale almadık. Biz bu halkın onurunu, dilini, kültürünü koruduk. 600 kişiye siyaset yasağı getirseniz ne olur, biz milyonlarız” diye konuştu.

690x450nc-agr-21-03-2021-agri-newroz5.jpg

SAKIK, KEMAL KURKUT'U HATIRLATTI  

Sırrı Sakık ise, Diyarbakır Newrozu'nda öldürülen Kemal Kurkut'u anımsattı. Sakık, “Bu topraklarda hukuksuzluğa son vereceğiz. Bu ateşten, bahar yağmurları gelecek. Burada bahar ateşiyle umut, kardeşlik fışkıracak. Buradan mazlum halkımızın sesi yankılanacak” dedi.

690x450nc-agr-21-03-2021-agri-newroz11.jpg

Sakık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ağrı’yı iki gözümüz gibi kollayıp, koruduk. Bu Ağrı'da çatışma olmadı, kan dökülmedi. Burada bir tek cam kırılmadı. O süreçte ben, arkadaşlarım ve Ağrı halkı çok onurlu bir duruş sergiledik. Burada görev yapan yetkililer de sorumluluk aldı. Ama süreç bozulduktan sonra bana 6 yıl ceza verdiler. Buradan bana ceza verenlere sesleniyorum; Bu ceza masanızda kara bir leke olarak kalacak. Ağrı’da para ile ilgili bize tek bir ceza açılmadı, açılamaz da. Ama biz AKP’li belediyelerin ve kayyumların hırsızlığını çok iyi biliyoruz. Biz cezalardan korkmayız. Biz zindanın ne olduğunu biliriz. Ama biz haksızlığa asla boyun eğmeyiz.

690x450nc-agr-21-03-2021-agri-newroz3.jpg

PARTİ KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Bu topraklarda er ya da geç adalet sağlanacak. Ama ne yazık ki ülkeyi yönetenler yaşananlardan ders almıyorlar. Bu sabah vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, abdest almaya gittiği sırada güvenlik güçleri tarafından pijama ve terliği ile gözaltına alındı. Bu meclisin tarihine bir kara leke olarak düşecek. HDP’yi kapatmak istiyorlar. Ama partiyi kapatarak bu işi çözemezler. Eğer bu çare olsaydı, HDP bugün Türkiye’de 3’üncü büyük parti olmazdı. Yarın seçim olsun, Ağrı’da 4 vekilin hepsi alınmazsa, siyaseti bırakırım. Siz partileri kapattıkça Kürtler demokratik siyasette ısrar ediyor. Diyorlar ki; biz Türkiye’de ki bütün halklarla kardeşçe yaşamak istiyoruz. Sizin Kürtlere bir özür borcunuz var.”

690x450nc-agr-21-03-2021-agri-newroz10.jpg

‘MHP KAPATILMALI’

"Ülkenin başına dert olan iktidarın küçük ortağı herkese parmak sallıyor” diyen Sakık, “Siz tuzu kuru Bahçeli’yi bir gün bir tarlada, bir ırgatla fotoğrafını gördünüz mü? Bir gün bir ülkeye gittiğini gördünüz mü? Yok. Çünkü hiçbir ülkede dostları yok. Ankara’da oturup, herkesi hain ilan ediyor. ‘HDP’yi yok edin’ diyor. Aslında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı acilen, halka düşmanlık eden bu siyasi parti hakkında işlem yapıp, kapatmalıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Dilan Dirayet Taşdemir ve Sırrı Sakık, Newroz ateşini yaktı. Yurttaşların Newroz ateşinin etrafında halay çekmesi ile kutlamalar sona erdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.