Şırnak'ta üç belediyenin önüne X-ray ve polis kulübeleri yerleştirildi

Şırnak'ta üç belediyenin önüne X-ray ve polis kulübeleri yerleştirildi

HDP'li Cizre, İdil ve Silopi belediyelerinin önlerine polisler tarafından X-ray cihazları ve kulübeler konuldu. Cizre Belediyesi ve Valilikten açıklama geldi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), 31 Mart yerel seçimlerinde kayyum sonrası kazandığı Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil belediyelerinin önlerine akşam saatlerinde polisler tarafından kulübe ve X-ray cihazları konuldu.

Cizre'de duruma tepki gösterilmesinin ardından çıkan olaylarda bir kişinin gözaltına alındığı ifade edilirken belediye eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu duruma itiraz edeceklerini ifade etti.

Cizre’nin ardından Silopi ve İdil belediyelerinde de aynı durum yaşandı.

Cizre Belediyesi ve Şırnak Valiliği'nden açıklama

Cizre Belediyesi Eşbaşkanlığı, bina girişine X-ray cihazı konulmasını hukuksuz bularak, kınama açıklaması yaptı. Şırnak Valiliği ise, uygulamayı,  "Terör eylemlerini engellemek maksadıyla alınan tedbir" olarak açıkladı. 

Belediye tarafından yapılan açıklamada, halkın gösterdiği tepkiye dikkat çekilerek, "Bu tepki karşısında barikatlar kaldırılmış; ancak X-ray cihazı resmi yazı getirtilerek konulmuştur. Bu hukuksuz uygulamaları kınıyor ve tüm hukuki yolları deneyeceğimizi halkımıza ve kamuoyuna duyuruyoruz" denildi. 

Valilik: Terör eylemlerini engellemek maksatlı

Şırnak Valiliği ise, açıklamasında, "Bazı belediyelere yönelik kaos oluşturmak ve huzur ortamını bozmak amacıyla terör eylemi yapılabileceği duyumları sıklaşmıştır" ibarelerine yer verdi. Valilik, "Terör eylemlerini engellemek maksadıyla alınan tedbirler çerçevesinde kamu hizmetlerinin aksamadan devam etmesi ve vatandaşlarımızın güvenliği için Cizre Belediyesinde gerekli önlemler alınmıştır" dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.