Şırnak'ta tepkiler dinmiyor

Şırnak'ta tepkiler dinmiyor

Şırnak'ta A.A adlı uzman çavuşun Şırnak'ta bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunmasına dönük tepkiler sürerken, polis, biber gazıyla müdahalede bulundu.

Şırnak merkez Yenimahalle’de A.A isimli uzman çavuşun 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar saldırısında bulunmasına dönük tepkiler kentte sürüyor. Gün boyu ilçede ve sosyal medyada gösterilen tepkiler akşam saatlerinde ise kent merkezinde sürdü. Kent merkezinde bir araya gelen çok sayıda genç, "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları eşliğinde olayın yaşandığı apartmanın önünde toplandı.

POLİS MÜDAHALESİ

Öte yandan Gazipaşa Mahallesi'nden Yeni Çarşı’ya yürümek isteyen gençlere polis biber gazlı müdahalede bulundu. Ara sokaklara dağılan gençlerin eylemleri sürüyor. Kent merkezinde yüzlerce çevik kuvvet polisi ile onlarca zırhlı araç bekletiliyor. Kentte, gerginlik sürüyor.

Cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş tutuklandı

Gözaltına alınan A. A. emniyet ifadesinin ardından Şırnak Adliyesi’ne getirildi. Savcılık ifadesi alınan A. A.,  “Cinsel istismar” ve “silahla tehdit” suçlaması yöneltilerek tutuklanma talebi ile Şırnak Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Burada A.A.’nın ifadesinin alınmasından sonra aynı gerekçe ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuya dair yarın KESK Şubeler Platformu öncülüğünde Cizre Sanat Sokağı’nda bir basın açıklaması yapılması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.