Şırnak'ta bir mahalle: Ne su var ne elektrik ne de yol

Şırnak'ta bir mahalle: Ne su var ne elektrik ne de yol

Şırnak'da Yeşilyurt Mahallesi'nde yol, elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyor. Suların akmadığı, elektriğin olmadığı ve yolların bozuk olduğu mahallede yetkililerle yapılan tüm görüşmelerin sonuçsuz kaldığı aktarılıyor.

Şırnak merkeze bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde kayyım atanan belediye tarafından yaklaşık 8 ay önce “yenilenecek” denilen 2 kilometrelik bozuk yolun halen yapılmadığı bildiriliyor. Elektrik ve su sorunu da yaşanan mahalleli yetkililerle yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söylüyorlar.

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nin hemen aşağısında kalan ve Rezok diye adlandırılan bölgede yolun, yağmurların başlamasıyla birlikte adeta bataklığa döndüğü bildiriliyor. 10 ailenin yaşadığı bölgede bulunan yolun yapılmaması nedeniyle mahalleliler farklı yolları kullanarak evlerine gidip gelmek zorunda kalıyor. Araçların çamura saplandığı yolu kullanmak zorunda olan öğrenciler ise her gün çamurlu elbiselerle evlerine dönüyor. Ayrıca cezaevinin kanalizasyon borularından dökülen kirli su da yolun ortasından akıyor. İnsan sağlığını tehdit eden suyun yaydığı kokudan kaynaklı insanlar kapı ve pencerelerini açamıyor.

SU BİDONLARINI BOZUK YOLLARDA SIRTLARINDA TAŞIYORLAR

Mahallede yıllardır kullanılan su kuyusunun bir süre önce kurumasından kaynaklı, mahalleliler su ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Su için birkaç kilometre uzaklıkta bulunan çeşme ve kuyulara yürümek zorunda kalan mahalleliler, suyla doldurdukları bidonları ise ya sırtlarında ya da el arabalarıyla evlerine taşıyor.

ELEKTRİKSİZ YAŞIYORLAR

Tüm bunların yanı sıra mahalledeki trafonun da geçtiğimiz hafta patlamasından kaynaklı mahalle sakinleri günlerdir elektriksiz yaşıyor. Akşamları mum ışığı ve fenerlerle idare eden mahalleliler, elektronik eşyalarını da şehir merkezine inerek şarj ediyor.

MA’dan Gökhan Altay ve Ahmet Kanbal’ın haberine göre, yaşadıkları sorunlardan kaynaklı sıkıntı çektiklerini belirten mahalle sakinlerinden Abdullah Ertak, çamurlu yol ve yanan trafoyu göstererek “Hani yol, hani trafo? Belki on kere başvurduk ama gelip sorunu çözmediler” dedi. Çocuklarının her gün kullanmak zorunda kaldığı yolda çamura saplandığını söyleyen Ertak, “İlk olarak asfaltın bittiğini söylediler. Daha sonra yağmurlar başlamadan yolu yapacaklarını söylediler. Sadece fotoğraf çekip gittiler. Hastalarımızı hastaneye götürmekte zorlanıyoruz” dedi.

Ertak, yaşadıkları su sorunu hakkında ise şunları söyledi, “Birkaç kez tankerle su getirdiler. Ancak daha sonra onu da getirmediler. Sırtımızda su taşıyoruz. Çocuklarımızı yıkayamıyoruz. Burası yüksekte olduğu için suyu taşıyamadıklarını söylüyorlar. Biz de hemen yukarımızda bulunan cezaevinin kullandığı suyun buraya verilmesini istedik. Ancak onu da sadece cezaevine yetiyor diye vermediler. Sadece ‘yapacağız’ diyorlar ama ne zaman yapacakları belli değil.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.