'Şırnak'a gider misin?' dediler ajan yaptılar'

'Şırnak'a gider misin?' dediler ajan yaptılar'

Erzurum'daki FETÖ davasında ifade veren itirafçı tanık Adem Yıldırım, cemaatin kendini sınavla istihbarat elemanı yaptığını anlattı.

Erzurum’da FETÖ’nün adliye yapılanmasına yönelik olduğu belirtilen soruşturma sonucunda açılan davanın duruşması yapıldı.

Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada FETÖ/PDY’nin Doğu Anadolu Bölgesi adliye ve ceza infaz koruma personelinden sorumlu bölge yöneticisi olduğu öne sürülen Hakan Bircan’ın sorgusu yapıldı. Ordu E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan Bircan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS)  ile duruşma salonuna bağlanandı.

İTİRAFÇI TANIKLAR İFADE VERDİ

Duruşmada itirafçı olan Erzurum Adliyesi’nde görevli Pedagog Yusuf Akgün ile zabıt katibi Adem Yıldırım tanık olarak dinlendi. Hakan Bircan’ın üst düzey cemaat sorumlusu olduğunu öne süren Adem Yıldırım şunları söyledi:
“Ben Ankara’ya tayin alıp gitmeden önce kendisi bizim gruba sohbet vermeye geliyordu. Yıldızkent semtindeki bir eve cemaatte görev yapan Erkan, sohbet abisi olan Mustafa isimli kişiyle gittiğimizde sanık ve ondan daha üst düzey olduğunu düşündüğüm kod adı Mustafa olan kişiyle beraber bizi mülakata tabi tuttular. ‘Biz ne söylersek yapar mısınız? Şırnak’a gitmenizi istesek gider misiniz? dediler. Biz de olumlu yanıt verince beni ve Erkan isimli arkadaşı 5A tabir edilen gruba aldılar. Bu grup istihbarattan sorumluydu. Çalıştığı birimde bilgi topluyor ve üst cemaat sorumlularına iletiyorduk.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.