Şırnak birincisi Kadir Ayam evinde

Şırnak birincisi Kadir Ayam evinde

2,5 yaşından beri hidrosefali hastası olan Cizre Fen Lisesi'nin başarılı öğrencisi Kadir Ayam, İstanbul'daki tedavisinin ardından taburcu oldu. Annesi ile birlikte Cizre'ye dönen Ayam, “İyileştiğim için çok mutluyum," dedi.

Kadir Ayam, 2,5 yaşından beri hidrosefali (beyin dokusunun içinde yer alan boşluklarda sıvı birikmesi) hastalığından dolayı ameliyat olması gerekiyordu. Gazete Duvar’ın Türkiye ve Şırnak genelinde farklı sınavlarda birincilikleri olan Cizre Fen Lisesi’nin başarılı öğrencisi Ayam’ın rahatsızlığını gündeme getirmesi üzerine birçok kişi tedavi masraflarını üstlenmek istedi. Babası TIR şoförü olan ve masrafları karşılayamayan Ayam’ın tedavisini İstanbullu bir iş adamı üstlendi. Bunun üzerine Ayam tedavi gördüğü Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden İstanbul’daki Acıbadem Hastanesi’ne getirildi. Kadir Ayam, İstanbul’da gördüğü 2 aylık tedavisinin ardından annesi ile birlikte Şırnak’ın Cizre ilçesindeki evlerine geri döndü. Ayam, “Liseyi bitirip güzel bir üniversitede makine mühendisliği okumak istiyorum” dedi.

ANNE AYAM: ÇOK MUTLUYUM

Ayam’ın babası Abbas Ayam, kendisi çalışmak zorunda olduğu için eşi Sedika Ayam’ı oğlu ile birlikte İstanbul’a göndermişti. Tedavi sürecinde oğlunun yanından bir an olsun ayrılmayan anne Ayam, kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiğini söyleyerek şöyle konuştu, “Oğlumun şu an sağlık durumu iyi. Doktorlar bize, Kadir’in geçirdiği enfeksiyon sebebiyle endoskopik hidrosefali ameliyatını şu an gerçekleştiremeyeceklerini söyleyerek yine şant taktılar. Enfeksiyonun verdiği hasar 7-8 ay içerisinde geçerse tedavi tekrar başlayacak. Şu an çok mutluyum, oğlum daha iyi. Bizlere destek olup yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.”

‘İNANCIM YÜKSEK…’

Tedavi sürecinde birçok operasyon geçiren Ayam, “İyileşmeye olan inancım ve moralim yüksek” diyor. Ayam, bugüne kadar hiçbir dersaneye gitmeden Türkiye ve Şırnak genelinde derecelere girerek başarılı oldu. Hayalinin makine mühendisi olduğunu belirten Ayam, “Çok kötü bir süreç geçirdim. Ailem durumuma çok üzülüyordu. Ama şimdi ailemle çok mutluyuz. İleride mühendis olmayı hayal ediyorum. Biraz derslerden geri kalsam da kendimi toparlayacağıma inanıyorum. Bize maddi ve manevi destek olan herkese minettarım” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.