Şırınga çikolata Diyarbakır'da da bir can aldı

Şırınga çikolata Diyarbakır'da da bir can aldı

Diyarbakır'da 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 6 Aralık'ta ölen 7 yaşındaki Umut Bilgili'nin şırınga çikolata yüzünden yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ankara'da da 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal, önceki gün şırınga çikolata yerken ölmüştü.

Diyarbakır Yenişehir’de yaşayan ve Seyrantepe İlkokulunda okuyan 7 yaşındaki Umut Bilgi, 28 Kasım’da bir bakkaldan aldığı çikolatayı yerken ambalajın kapağı boğazına kaçması sonucu fenalaştı. Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Bilgi, 10 gün süren tedaviye rağmen 6 Aralık’ta yaşamını yitirdi.

DÜ Acil ve Travmatoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Recep Dursun, yaptığı açıklamada, solunum yoluna yabancı cisim kaçması sonucu fenalaşan çocuğa 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde yaklaşık 20 dakika kalp masajı yapıldığını, daha sonra hastanın hastaneye getirildiğini söyledi. Kalp masajına hastanede de devam ettiklerini ifade eden Dursun, ameliyatla yabancı cismin çocuğun soluk borusundan çıkarıldığını aktardı.

Çocuğun 10 gün yoğun bakım servisinde tedavi gördüğünü ancak beyin ölümü gerçekleştiğini belirten Dursun, “Bize aktarılan, çocuğun ambalajın kapağında kalan çikolatayı yemek isterken kapağın soluk borusuna kaçtığı yönünde. Bu tür yabancı bir cismin soluk borusuna kaçması bölgeden bölgeye, yaştan yaşa değişiyor. Özellikle 3-4 yaşın altındaki çocuklara küçük oyuncaklar ve kuruyemiş gibi yiyeceklerin verilmemesi, oyuncak ve bu tür malzemeler satılırken de dikkatli olunması gerekir” diye konuştu.

Umut Bilgi’nin babası Mehmet Can Bilgi, 3 çocukları olduğunu, Umut’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. İşte olduğu sırada gelen telefonla oğlu Umut’un boğazına bir cisim kaçtığını öğrendiğini, hemen hastaneye koştuğunu ifade eden Bilgi, “Hastaneye gittiğimde oğluma müdahale yapılıyordu. Soluk aldığını, yaşayacağını düşündüm. Ama kaybettik” dedi.

Anne Gülşen Bilgi de oğlunun bakkaldan gelirken çikolata aldığını gördüğünü anlatarak, “Bakkaldan gelirken çikolata almış yiyordu. Ekmek almaya gönderecektim. Çikolatanın ambalajıyla oynuyordu. Bilseydim çöpe atardım. Fırına gönderirken merdivenden geri döndü, nefes alamadığını gördüm, çırpınmaya başladı. Sırtına vurdum, o parça çıkmadı. Karnına bastırdım yine çıkmadı, parmağımla çıkarmaya çalıştım o da olmadı” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, okulun dışında gelişen olayla ilgili inceleme başlattıklarını kaydetti.

Ankara’da da önceki gün Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu’nun kantininde satılan şırınga şeklindeki sıvı çikolatayı yiyen  1. sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal yaşamını yitirmişti. Köksal’ın boğazına da şırınga şeklindeki ambalajın kapağının kaçtığı ileri sürülmüştü. Milli Eğitim Bakanlığı okul yönetimini açığa almış, kantini işleten kişiyle yapılan sözleşme de feshedilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.