Sınırdan yine acı haber var

Sınırdan yine acı haber var

Hakkari’nin Derecik ilçesi ile Irak’ın Kürdistan Bölgesi sınır hattında, askerlerin açtığı ateş sonucu Tahsin Yalçın adlı 21 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre olay, Kürdistan Bölgesi’ne geçen Yalçın ve iki arkadaşının 03.00 sıralarında Derecik ilçesinde bulunan evlerine geri döndüğü sırada meydana geldi. Askerlerin açtığı ateş sonucu göğsünden vurulan Yalçın, yaşamını yitirdi, diğer iki kişi ise yara almadan kurtuldu.

Ailesine haber verilmesi üzerine Yalçın’ın cenazesi alınarak, ilçeye getirildi. Buradan da Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yalçın’ın cenazesi, yapılacak otopsinin ardından toprağa verilecek.

HAKKARİ BAROSU: YAŞAM HAKKINI İHLAL EDEN BU OLAYI KINIYORUZ

Hakkari Barosu'ndan olay ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün gece Derecik İlçesine bağlı sınırda bulunan Samanlı Köyünde, Tahsin Yalçın adlı genç, kolluk güçlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir. Yaşam hakkını ihlâl eden bu olayı kınıyoruz. Baro olarak olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz."

Sınır Hattında Yaşanan Ölümler

2 Mayıs 2019’da Yüksekova ilçesi Onbaşılar Köyü Çopanpınar'ı Mezrası'nda (Wargenima) koyunlarını otlattığı esnada askeri bölgeden açılan ateşle yaralanan 46 yaşındaki Sertip Şen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

1 Ağustos 2019’da, Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünde askerlerce açılan ateş sonucu 14 yaşındaki Vedat Ekinci olay yerinde hayatı kaybetti, bir kişi de ağır yaralandı.
 
30 Kasım 2020’de Derecik ilçesine bağlı Yeşilova (Birox-İsyan) köyünde iki arkadaşı ile piknik yapan 16 yaşındaki Özcan Erbaş, askerlerin ateş açması sonucu hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum