Silvan'da 8 Mart Etkinliği

Silvan'da 8 Mart Etkinliği

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

DİYARBAKIR - Eski belediye bahçesinde bir araya gelen kadınlar arasında bulunan BDP Belediye eşbaşkan Adayı Yüksel Bodakçı, kadınlara karanfil dağıttı.

Kadınlar Karabehlülbey Caddesi üzerinden Silvan Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüşün ardından Silvan Belediyesi toplantı salonuna geldi.

silvanda-8-mart-dunya-emekci-kadinlar-gunu-etkinligisilvanda-8-mart-dunya-emekci-kadinlar-gunu-etkinligi.jpg

Saygı duruşunun ardından Abdullah Öcalan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı okundu. Daha sonra konuşan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Kadınlar üzerinde binlerce yıl zulüm sürdüğünü ve köle olarak kullanıldığını ancak kadınların bugün o zulüm ve kölelik zincirini kırdı. Artık Kürt kadını, her yerde hakkını savunabilir. Bu hak savunması da kadın emeğiyle buraya gelmiştir” dedi.

Zümrüt yaptığı konuşmanın ardından kadınlara karanfil dağıttı. Etkinlik Zembilfroş Kültür ve Sanat Merkezi sanatçılarından Rozerin’in söylediği şarkılar ve kadınların halay çekmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.