Silopi'de kadın istihdamına yönelik kurslar açıldı

Silopi'de kadın istihdamına yönelik kurslar açıldı

Silopi'de, Viyan Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik çalışmaları kapsamında bilgisayar, kuaförlük ve ahşap yakma kursları açtı.

ŞIRNAK - Silopi Belediyesi bünyesinde çalışmalar yürüten Viyan Kadın Danışma Merkezi'nin, kadınlara yönelik çalışmaları devam ediyor. Merkez, kadınlara yönelik bilgisayar, kuaförlük ve ahşap yakma kursları açtı. 36 kadının eğitim gördüğü kurslarda dersler, uygulamalı olarak veriliyor. Kurslara dair bilgi veren Silopi Belediye Eş Başkan Yardımcısı Rana Şavluk, ilçedeki kadınlara seslenerek, kadınların bir meslek edinmek için açılan kurslara katılması gerektiğini söyledi. Şavluk, belediye olarak kadınların sosyal ve ekonomik açıdan hayata katılımını amaçlayan kurslar açtıklarını ve tüm kadınları kurslara beklediklerini yineledi.

-1-056.jpg

'Bu kurslarla birlikte ekonomik anlamda bir rahatlama olacak'

Viyan Kadın Danışma Merkezi yöneticisi Şükran Hakiçi ise Silopi Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde bilgisayar, kuaförlük ve ahşap yakma kurslarını açtıklarını belirterek, açılan ilk kurslara toplam 36 kursiyerin katıldığını dile getirdi. Geçmişe göre kadınların çalışma hayatına daha çok katıldığını ifade eden Hakiçi, önümüzdeki süreçte farklı kurslar açarak kadınların ekonomik ve sosyal yaşama daha fazla katılımını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

'Çalışmalarımız devam edecek'

Açılan kuaförlük kursunda, kadın kursiyerlerle ders veren Beyhan Tanış kuaförlük mesleğinin rağbet gören bir meslek olduğu, bu amaçla kadınları bu alanda geliştirmek istediklerini söyledi. Açılan kursun 3 ay süreceğini dile getiren Tanış, "Verdiğimiz bu eğitimden sonra, kadın arkadaşlarımız aldıkları sertifikalarla bir güzellik merkezinde çalışabilirler. Daha sonraki dönemler, kalfalık, ustalık eğitimlerini de aldıktan sonra kendi iş yerlerini açabilme imkânlarına sahip olurlar" ifadesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum