Siirt'te Newroz kutlamasına katılanların kimliklerinin fotoğrafı çekildi

Siirt'te Newroz kutlamasına katılanların kimliklerinin fotoğrafı çekildi

Siirt'te yapılan Newroz kutlamasına kimliği olmayanlar alınmadı. Polis, kutlamaya katılmak isteyenleri ve basın mensuplarını kimliklerinin fotoğrafını çektikten sonra alana aldı.

Siirt’te düzenlenen Newroz kutlamasına katılmak isteyenler, polis tarafından kimliklerinin fotoğrafı çekildikten sonra alana alındı.

HDP’nin Eruh yolu üzerindeki Newroz alanında yaptığı kutlamaya, milletvekilliği düşürülen Besime Gonca, HDP’li ve DBP’li yöneticiler katıldı.

Çevrede önlem alan polisler, kutlamaya katılmak isteyenleri kimliklerinin fotoğrafını çektikten sonra alana aldı. Basın mensuplarının da kimlikleri ile yaka kartlarının fotoğrafı çekildi. Kimliği olmayanlar ise alana girmesine izin verilmedi.

Kutlamaya katılan bir kadın, polisler tarafından alandan çıkarıldı. Kadının üzerindeki sarı-kırmızı-yeşil renkli fulara el konuldu. Kutlama, Kürtçe şarkı ve türkülerin seslendirilip, halay çekilmesinin ardından sona erdi. (DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.