Siirt Kent Konseyi'nden çevre temizliği

Siirt Kent Konseyi'nden çevre temizliği

Siirt Kent Konseyi, Dünya Doğa Temizlik Günü nedeniyle Siirt Üniversitesi Öğrenci Kollektifi ile birlikte Delikli Taş bölgesinde temizlik çalışması yaptı.

SİİRT - Siirt Kent Konseyi, 9 Mayıs Dünya Doğa Temizlik Günü nedeniyle, Siirt Üniversitesi Öğrenci Kolektifi ile birlikte Delikli Taş (Resil Hacer) bölgesinde temizlik çalışması yaptı. Güne ilişkin açıklama yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Gürken, baraj ve nükleer santrallerin doğayı en fazla tahrip eden faktörler olduğuna dikkat çekti. Bölgenin, Kürdistan'ın en güzel yerlerinden biri olduğunu dile getiren Gürken, "Eskiden burada Keldani ve Süryani halklar yaşıyordu. Ama son yıllarda buralara gezmeye ve dinlenmeye gelen yurttaşlar, artıklarıyla doğayı kirletiyor. Özellikle yıllarca toprakta çözülmeyen plastikler doğayı zehirliyor. Doğamız çiçekleriyle gözüksün çöplerle değil" diye konuştu. 

Yurttaşlar çevre temizliği yaptıktan sonra kente döndü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.