Sığınma evinin kapanmasına kadınlardan tepki

Sığınma evinin kapanmasına kadınlardan tepki

AKP'li Mamak Belediyesi'nin, Kadın Sığınma Evi'ni kapatması Mamaklı kadınlar tarafından protesto edildi.

ANKARA - Ankara Mamak Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Mamak'ta bulunan Kadın Sığınma Evi'nin "Kirasının fazlalığı" gerekçe gösterilerek kapatmasına Mamaklı kadınlar tepki gösterdi. Mamak Belediyesi önünde bir araya gelen ve orada basın açıklaması gerçekleştiren Mamaklı kadınlar, "Kadına yönelik şiddet kadın sığınma evi kapatılarak çözülemez" pankartı açıp, sık sık "Yaşasın kadın dayanışması", "Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun" sloganları attı.

'Belediyeler sığınma evi açmak zorunda'

Eylem yapan kadınlardan Neslihan Uyanık, AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana kadın emeği ve bedeni üzerinde hak sahibi olmaya çalıştığını söyledi. Uyanık, kadın düşmanı AKP belediyelerinin kadın sığınma evlerini kapatarak iş başında olduğunu vurgulayarak, belediye yasasına göre nüfusu 100 binden fazla olan belediyelerin kadın sığınma evi açmak zorunda olduğunu hatırlattı.

'13 yılda kadın şiddeti yüzde 1400 arttı'

Uyanık, Mamak ilçesinin nüfusunun 500 binden fazla olduğunu, Mamak Belediyesi'nin kadın sığınma evinin yasa gereği açma zorunluluğunun olduğu halde kadın sığınma evinin kirasını gerekçe göstererek kapattığını hatırlattı. Uyanık, "Kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 arttığı sadece 13 ilde belediyelere ait toplam 32 sığınma evi varken 2002 ile 2015 yılları arasında 5 bin 171 kadının erkekler tarafından öldürüldü. Her gün kadın cinayetlerinin yaşandığı Türkiye'de Mamak Belediyesi kadınları yok saymış ve bir kez daha kadın düşmanlığını yapmıştır" dedi.

'Kadın sığınma evlerine bütçe ayırın'

AKP ve Mamak Belediyesi'ne seslenen kadınlar, "4 bin liraya çay içeceğinize, kaçak saraylarda keyif süreceğinize kadınların yaşamaları için sığınma evlerine bütçe ayırın" şeklinde tepki gösterdi. Açıklamadan sonra 6 kişiden oluşan kadın heyeti, Mamak Belediye Başkanı ile kadın sığınma evinin açılması talebini iletmek için görüştü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.