Sierra Leone'de toprak kayması: En az 179 ölü var

Sierra Leone'de toprak kayması: En az 179 ölü var

Sierra Leone'de meydana gelen toprak kaymasında en az 179 kişi öldü. Felaket ağırlıklı olarak gecekondu bölgesini vurdu.

Sierra Leone’nin başkenti Fretown yakınlarında meydana gelen toprak kayması nedeniyle yüzlerce kişinin öldüğü bildiriliyor.

Başkan yardımcısı Victor Foh, yapılan açıklamaya göre afetin meydana geldiği dağ kasabası Regent’da molozların altında can vermiş yüzlerce kişi olabileceğini söyledi. Foh, bölgede çok sayıda gecekondu bulunduğunu ve tahliye çalışmalarına başlandığını açıkladı. Köy halkının toprak kaymasına uykularında yakalanmış olabileceği düşünülüyor. Kızılhaç’tan yapılmış olan açıklamaya göre şu ana kadar 179 kişinin cesedi morga götürüldü.

2015 yılında meydana gelen felakette 10 kişi ölmüş, binlerce kişi evsiz kalmıştı. Yağmurlu mevsimlerde Batı Afrika’da toprak kaymalarının yaygın olduğu biliniyor. Ülkenin ormanlık alanlarının fakirliği ve çarpık yapılaşma risk faktörünü arttırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.