Sıcaktan bunalanların tercihi Van Gölü sahilleri

Sıcaktan bunalanların tercihi Van Gölü sahilleri

Masmavi suları, eşsiz koyları ve mavi bayraklı plajıyla bölgenin en önemli değerlerinden biri olan Van Gölü, bunaltıcı sıcaklarda serinlemek isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

Van'da, turizm sektörü en hareketli dönemlerini yaşıyor. Binlerce İranlı turistin yanı sıra çevredeki sıcak illerden Van'a gelen turistler, Van Gölü sahillerinde de büyük yoğunluk oluşturuyor.

Edremit ilçesindeki sahil kordonu ve halk plajına akın eden yüzlerce ziyaretçi, hem gölde serinlemenin hem de akşam saatlerinde gün batımını izlemenin keyfini çıkarıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ yaptığı açıklamada, turizm sektöründeki hareketliliğin sevindirici olduğunu söyledi.

Turizmle ilgili yapılan çalışmaların meyvesini vermeye başladığını anlatan Aktuğ, kentteki bütün otellerin, öğretmen evlerinin ve misafirhanelerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını, uçakların dolu geldiğini söyledi.

Plajlarda serinleyen tatilciler de, Van Gölü'nün tatil bölgelerini aratmayan sahilleri ve serin sularında yüzmekten ayrı bir keyif aldıklarını belirtti.

v1-022.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.