Sibel Çapraz'dan 'Kadınlar günü' mesajı

Sibel Çapraz'dan 'Kadınlar günü' mesajı

Yüksekova'da vurulan ve İstanbul'da henüz tedavisi bitmeden tutuklanarak cezaevine gönderilen Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz'dan mesaj var.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle ailesi aracılığıyla tutuklu bulunduğu Bakırköy Cezaevi'nden bir mesaj gönderen Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz, vurulduğu gün kendisini kurtaran Yüksekovalı kadınlara teşekkür etti.

'BUGÜN YAŞIYORSAM GEVER ANALARININ SAYESİNDEDİR'

Çapraz'ın önceki gün Yüksekova'da düzenlenen kadınlar günü etkinliğinde de okunan mesajı şöyle:

"Halkımıza verdiğimiz sözümüz var. Bu can bedende olduğu müddetçe aynı kararlılığım sürecektir. Bugün yaşıyorsam Gever analarının ve siz kadınların sayesindedir. Beni battaniyeye sarıp ateş çemberinden kurtarmalarına borçluyum. Artık kurtulan canım onlarındır... Umut güzeldir, umutlu olmak daha da güzel... Her şey güzel olacak. Jin Jiyan Azadi."

cpr.jpg

Çapraz, olay günü mahalle sakini kadınların tencere-tavalarla yaptığı gürültü eylemine destek vermiş, vurulduktan sonra çevredeki kadınlar tarafından olay yerinden alınarak ambulansa yetiştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.