Sezgin Tanrıkulu'na SİHA soruşturması açıldı

Sezgin Tanrıkulu'na SİHA soruşturması açıldı

Sezgin Tanrıkulu hakkında SİHA soruşturması başlatıldı. Tanrıkulu bugün Kazakistan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilmişti.

CHP’li Tanrıkulu hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajla “devletin insansız silahlı hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu gerekçesiyle” soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun Twitter hesabından paylaştığı mesajla devletin silahlı insansız hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup öldürdüğünü iddia ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğundan dolayı Başsavcılığımızca hakkında TCK’nın 301. maddesi gereğince soruşturma başlatılmıştır” denildi.

ERDOĞAN KAZAKİSTAN’A GİDERKEN ELEŞTİRMİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, terörle mücadelede kullanılan Silahlı İnsansız Hava Araçları’yla (SİHA) ilgili eleştirisini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kazakistan’a hareketinden önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Neymiş? Sivilleri vurmuş… Nerede o siviller?” ifadesini kullanmış şunları söylemişti, “SİHA’lar teröristleri vuruyor ve silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz çok daha güçlü hale gelmek suretiyle terörizmle, teröristlerle, terör örgütleriyle bu mücadelesini sürdürecektir ve bunu CHP’nin temsilcileri, vesaireleri durduramaz. Ben beklerdim ki CHP’nin genel başkanı çıksın ‘Ey Tanrıkulu, sen kimden yanasın, teröristlerden yana mısın yoksa bu ülkenin güvenlik güçlerinden yana mısın? Bugüne kadar bu kadar bizim güvenlik gücümüz şehit oldu, bu kadar sivilimiz bizim şehit oldu, bunların sesi çıktı mı? Çıkmadı. Biz şimdi silahlı İHA’larımızı yaptık, tabii terör örgütü artık kaçacak delik arıyor. Böyle bir dönemin içinde de bu beyler, ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizi tanıyoruz zaten. Siz bunların cenazelerine katılır, onlarla beraber hareket eder, onların gittikleri yerlerde beraber olur, bütün bunlardan sizi tanıyoruz. Tek farkınız var siz CHP’siniz, onlar HDP.”

TANRIKULU YANIT VERMİŞTİ

Tanrıkulu, sosyal medyadan bu açıklamalara verdiği yanıtta Erdoğan’a, “Sayın Erdoğan, bana saldırmanız suçluluk telaşı olmasın! Erdoğan hedef gösterdi troller saldırıyor. Bayraktar adlı SİHA’nın vurduğu,öldürdüğü sivillerdi. Sizde Allah korkusu da kalmamış vicdansızlar!” demişti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soruştarma kararının ardından tweetleri şöyle:

tt1-003.jpg

tt2-003.jpg

tt-005.jpg

(Duvar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.