Sezgin Baran Korkmaz ABD'nin talebiyle Avusturya'da gözaltına alındı

Sezgin Baran Korkmaz ABD'nin talebiyle Avusturya'da gözaltına alındı

'Kara para aklama' davasında aranan Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da ABD'nin talebiyle gözaltına alındı. Korkmaz'ın Avukatı Mehmet Demir, "Türkiye'nin de iade talebi var" dedi.

Sedat Peker'in videolarının ardından Türkiye'nin en çok konuştuğu isimlerden biri olan İş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'da gözaltına alındı. 

ABD'deki 'kara para aklama' davasında hakkında arama kararı çıkarılan Korkmaz'ın gözaltına alınma nedeni ise ABD'nin talebi.

vukatı Mehmet Demir de Korkmaz’ın, ABD’nin talebiyle Avusturya’da gözaltına alındığını doğruladı. Yargı sürecinin Avusturya’da devam edeceğini belirten Demir, Türkiye’nin de iade talebi olduğunu söyledi.

Korkmaz'ın İsviçre'den Avusturya'ya bugün geçtiği ve avukatlarının ABD'ye iade sürecinde 'tutuksuz yargılama' talep edeceği öğrenildi.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da Korkmaz'ın gözaltına alındığını doğruladı. Ceyhun, konuyla ilgili soruya “Doğru. Bilgimiz var. Takip ediyoruz” yanıtını verdi.

 

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.