Sezai Temelli’den Van Kültür Sokağı'na destek ziyareti

Sezai Temelli’den Van Kültür Sokağı'na destek ziyareti

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Van'da 29 Aralık’ta darp edilerek gözaltına alınan Kültür Sokağı esnafını ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bugün partisinin Ağrı İl Örgütü 3’üncü Olağan Kongresi’ne katıldıktan sonra Van’a geldi. Temelli, 29 Aralık akşamı polis tarafından ters kelepçe yapılarak gözaltına alınan ve polisin tutumunu protesto etmek için üç gün boyunca kepenklerini açmayan Kültür Sokağı esnafını ziyaret etti.

Sezai Temelli’ye yaşadıkları sorunları aktaran esnaf, kolluk kuvvetlerinin orantısız bir biçimde keyfi olarak sürekli sokağa çeşitli müdahalelerde bulunduğunu belirtti.

Temelli ise “siyasi iktidarın ülkeyi yönetemediğine ve ekonomiyi batırdığını” söyledi. Esnafının yanında olacaklarını ve olayın takip edeceklerini ifade eden Temelli, esnaf ile bir süre daha sohbet ettikten sonra sokaktan ayrıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.