Sezai Temelli oturma eylemine katıldı

Sezai Temelli oturma eylemine katıldı

Diyarbakır’da HDP’li belediyelere kayyım atanmasına karşı başlatılan oturma eyleminin 14’üncüsü gerçekleşti. Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li 3 büyükşehir belediyesi başkanının görevden alınıp, yerlerine kayyım atanmasına karşı Diyarbakır’da başlatılan oturma eylemi 14’üncü gününde. Eylemin yapıldığı Lise Caddesi’nde gerçekleşen eyleme HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de katıldı.

Temelli’nin yanı sıra eyleme HDP’li milletvekilleri Garo Paylan, Dersim Dağ, Feleknas Uca, Saliha Aydeniz, Ayşe Acar Başaran, Semra Güzel, Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Hişyar Özsoy, HDP Diyarbakır il ve ilçe eşbaşkanları ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Oturma eylemine, Ziya Gökalp Lisesi önünden yürüyüş yaparak katılan kadınlar, ise “Jin jiyan azadî” yazılı pankartı açtı.

“Kayyıma karşı omuz omuza” sloganıyla başlayan eylemde ilk konuşan milletvekili Musa Farisoğulları oldu. “Bugüne kadar diz çökmedik bundan sonra da diz çökmeyeceğiz” diyen Farisoğulları, onurlu bir barış için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

‘İKTİDAR DARBE YAPTI’

İktidarın 19 Ağustos’ta belediyelere kayyım atayarak darbe yaptığını meşruiyetini kaybettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Sezai Temelli ise şunları söyledi: “Tam 14 gündür buradayız. 14 gündür direniyoruz, sokaklardayız. 19 Ağustos günü bu ülke bir kez daha bir darbeyle karşı karşıya kaldı. Halkın iradesini yok sayan, demokrasinin en temel unsuru olan sandığındaki yok sayan, seçilmişlere karşı bir kayyım operasyonu başlatan bu iktidar meşruiyetini yitirmiştir.

Seçilmişlere karşı kayyım atayan iktidar, tükenmiştir. Siyaseten söyleyecek sözü kalmayanlar erkiyle halkın iradesine karşı saldırıya geçmiştir. Bu şiddeti, bu saldırıyı kabul etmiyoruz. İrademize sahip çıkıyoruz, kentimize sahip çıkıyoruz. Gelin iradenize, haklarınıza sahip çıkın. Gelin Diyarbakır halkıyla el ele verin, omuz omuza verin. Kayımlara, tekçi zihniyete, faşizme karşı mücadele edelim. Asla ve asla sokakları terk etmeyiz. İrademizden, dilimizden, kimliğimizden, kültürümüzden asla vazgeçmeyeceğiz. Bir arada yaşama iradesini hayata geçirmek için mücadele edeceğiz. Bir arada yaşama iradesini her yerde hayata geçirmek için mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi içlerine sindiremeyenler tekli anlayışı bu ülkeye dayatanlar bizlere, HDP’ye, Kürt halkına saldırıyor. Ellerinde tek bir şey kalmış, o da Kürt düşmanlığıdır. Bu düşmanlığı yürüterek ayakta kalacaklarını düşünüyorlar. Biz bu düşmanlığa, bu anlayışa hep birlikte son vereceğiz.

Buradaki siyaset demokrasi mücadele siyasetidir, kayyımları kabul etmeyen siyasettir. Gelin bunu İzmir’de, Aydın’da, Bursa’da, Karadeniz’de büyütelim. Eğer bu dayanışmayı hayata geçiremezsek, bu tekli anlayış, Türkiye’yi bir kayyım zihniyetine teslim edecektir. Bu zihniyeti, bu anlayışı kabul etmiyoruz. Demokrasi zeminini asla terk etmeyeceğiz. Mahallemize, sokaklarımıza, kentlerimize sahip çıkacağız. Susmuyoruz, korkmuyoruz ve asla bu mücadeleden vazgeçmiyoruz.” (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.