Sezai Temelli: Eleştiri ve özeleştiri partimizin temel ilkelerindendir

Sezai Temelli: Eleştiri ve özeleştiri partimizin temel ilkelerindendir

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, özeleştiri tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bir televizyon programındaki “Eğer Selahattin Demirtaş bir eleştiri yapıyorsa bu kıymetlidir, fakat yöntem yanlış. Özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz” sözlerini hakkında açıklama yaptı.

Konuşmasının yanlış anlaşıldığını belirten Sezai Temelli, “Söz konusu yayında kastetmek istediğim şudur: ‘Bizler özeleştiriyi basın veya sosyal medya üzerinden değil, halkımıza, yoldaşlarımıza ve yetkili kurullarımıza veririz.’ Nitekim özgürlük ve demokrasi mücadelemiz nihai zafere ulaşmadığı sürece halkımıza karşı her zaman mahcup ve özeleştiri pozisyonunda olacağız” dedi.

‘ÖZELEŞTİRİ VERMEMİZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ’

“Eleştiri ve özeleştiri partimizin temel ilkelerinden biridir” diyen Sezai Temelli, şöyle devam etti:

“Bizler özeleştiriyi, barışı getiremediğimiz için evlatları toprağa düşen annelere vereceğiz. Sayın Öcalan’a uygulanan tecridi kıramadığımız için, zindandaki yoldaşlarımızın özgürlüğünü sağlayamadığımızdan dolayı özeleştiri borcumuz vardır. Faşizmin kurumsallaşmasının önüne geçemediğimiz için tüm topluma karşı özeleştiri borcumuz bulunmaktadır. Ortak vatanımıza barışı ve özgürlüğü getiremediğimiz için halkımıza karşı özeleştiri vermemiz gerektiğinin farkındayız.

Eleştiri ve özeleştiri ilkemiz çerçevesinde seçim çalışmaları hakkında siyasal değerlendirmeler; örgütlülük düzeyine ve çıkan sonuçlara ilişkin il raporları değerlendirmeleri yapılmıştır. Bu değerlendirmeler ekseninde eksik ve yetersiz kaldığımız hususlara ilişkin tartışmalar yürütülmüş ve 24 Haziran Seçimlerinin Genel Durum Raporu hazırlanmıştır.”

‘DEMİRTAŞ’IN MEKTUBUNU DEĞERLENDİRDİK’

Selahattin Demirtaş’ın mektubunu değerlendirdiklerini aktaran Temelli, “Bugüne kadar Sayın Demirtaş ile faşizme karşı omuz omuza birlikte mücadele verdik. Biz eleştiri ve özeleştiri sayesinde yol alan bir partiyiz. Önceliğimiz, başta Sayın Demirtaş olmak üzere rehin tutulan tüm arkadaşlarımızın özgürlüğünü sağlamaktır. Sadece parlamentoda değil asıl geldiğimiz yer olan sokak ve meydanlarda halkımız ile omuz omuza mücadele yürütmek asli vazifemizdir” dedi. (Duvar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.