Sezai Temelli: Bunlar için özel bir hastane yapacağız

Sezai Temelli: Bunlar için özel bir hastane yapacağız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Selahattin Demirtaş'ın "Bir oyluk canları var" sözünü tehdit olarak değerlendirmesi hakkında konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Antalya’nın Kepez ilçesindeki mitinge katıldı. Temelli’den önce il eş başkanları ve milletvekili adayları sahneye çıkarak mitinge katılanları selamladı. Ardından konuşan Temelli, 24 Haziran’da “önlerine çıkan barajları yıkacaklarını” söyledi.

HDP’nin seçim sürecinde saldırılara maruz kaldığını söyleyen Temelli, “Artık kral çıplak, kimse oyuna gelmeyecek, oylarımızla oyunlarını bozacağız. Önce Kobani ile yalanlarına başladılar. 2014 yılında yaşananları sanki 2015’te yaşanmış gibi gösterdiler. ‘Kobani düşecek’ dedi, Kobani düşmedi ama 24 Haziran’da sen düşeceksin. Kobani’ye yönelik Meclis’te verdiğimiz 12 araştırma önergesini AKP reddetti. Yasin Börü’yü bu işe alet etti. Orada olanlar hepsi canımızdı. Ama siz ölenleri bile ayırdınız” diye konuştu.

‘NEREDE GÖRÜLMÜŞ SİLAHLI SEÇİM ÇALIŞMASI’

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşananlarla ilgili olarak hükümeti yalan söylemekle suçlayan Temelli, şöyle devam etti:

“Afrin’in heyecanı yetişmedi diye bir de Kandil senaryosu geldi. Bu heyecan da olmadı. Sırada arkadaşlarımıza saldırı geldi. Hiçbir insan, halk birbirine saldırmıyor. Saldıranların tipleri aynı, fotoğrafları var. Stantlar olmayınca Suruç yaşandı. 4 insan öldü. İnsanların gözünün içine baka baka yine yalan söylediler. Bir İçişleri Bakanı var ki ülkede insanlar birbirini kırsın diye tahrik ediyor ve yalan söylüyor. Suruç’ta herkes her şeyi biliyor. Önce esnaf ziyareti yapılıyor, sonra silahlı çetelerle gidiliyor. Nerede görülmüş silahlı seçim çalışması? 3’ü bir aileden. Bunları suçlu gibi gösteriyorlar. Bu 3 insan hastanede öldürüldü. Kameralar orada kırıldı ama kayıtlar var. Nasıl öldürüldüklerine dair otopsi raporları var ama vermiyorlar. Mesele suçluyu yakalamak değil mesele HDP’yi baraj altında bırakmak.”

sezai-temelli-antalya-2.jpg

‘BUNLARIN HEPSİNİN TEDAVİYE İHTİYACI VAR’

Sezai Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT’de yayınlanan konuşmasıyla ilgili açıklamasına da değindi.

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da izlediğini söyledi, sevindik, bizi seyretse düzelecek” diyen Temelli, “Fakat diyor ki ‘Demirtaş’ın ruh halini iyi görmedim’. Ruh halinden anlamak için bir ruhunun olması gerekiyor. Demirtaş’ın ‘Bir oyluk canları var’ sözlerine çok alınmış. 24 Haziran’da olacak bu. ‘Bizi ölümle tehdit etti’ diyor. Bunların hepsinin tedaviye ihtiyacı var. Bunlar için özel bir hastane yapacağız, her tarafına MR koyacağız. Ne tehdidi, insanları oy kullanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

‘İKİNCİ TURA KALACAK MUHALEFET ADAYINA DESTEK VERECEĞİZ’

Muhalefetin TBMM’de çoğunluğu sağlayacağını öne süren Temelli, “İkinci tura kalacak muhalefet adayına hep birlikte destek vereceğiz. Bu Demirtaş ise Demirtaş, İnce ise İnce. Ama birinci turda herkes kendi adayını destekleyecek” dedi. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.