SETA, gazetecileri fişledi

SETA, gazetecileri fişledi

SETA'nın yayınladığı medya raporuyla gazetecileri fişledi. Gazetecilik faaliyetlerinin listelendiği rapor çok sayıda gazetecinin tepkisine neden oldu.

SETA tarafından yayınlanan “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı rapor gazetecilerin tepkisini çekti.

“Raporda ele alınan medya kuruluşları kuruluşundan bugüne incelenirken mecraların Türkiye için kritik olaylardaki tavrı da ölçülmeye çalışılmıştır. Ayrıca çalışan profili incelenerek uluslararası medya kuruluşların çalışanlarının geçmişte hangi mecralarda görev yaptığı ağ analizleriyle ortaya konulmuştur” sunumuyla paylaşılan rapor aralarında Gazete Duvar yazarlarından Fehim Taştekin’in de olduğu çok sayıda gazetecinin geçmişte ve bugün çalıştıkları medya kuruluşlarını ve habercilik faaliyetlerini listeledi.  Ayrıca bir çok gazetecinin Gazete Duvar’da yer alan haberleri paylaşmaları da raporda yer aldı. SETA’nın bu raporu çok sayıda gazetecinin tepkisini çekti ve ‘fişleme’ yorumlarında bulunmasına neden oldu.

Gazeteci Candan Yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “SETA’nın “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” raporundan bir örnek daha: Nevzat Çiçek, Twitter hesabından Necmettin Erbakan, Ahmet Kaya gibi toplumun farklı kesimlerini temsil eden kişiler için başsağlığı dilekleri iletmiştir” ifadelerini kullanırken Nevşin Mengü de, “Bu ülke ne andıçlar ne fişlemeler gördü. Bu dönemde işini yapıp fişlenmeyen kaldı mı?” dedi.

ULUSLARARASI MEDYAYA ÖNERİLER!

Raporda ayrıca uluslararası medya kuruluşları hedef alınarak, “Türkiye’de yayın yapan yabancı medya organlarının tamamına yakını tek sesli bir profil çizmektedir. Medya organlarının ilan ettikleri yayın ilkeleri doğrultusunda tarafsız ve çok sesli bir haber aktarım dili geliştirmeleri gerekmektedir. Bu hususta Türkiye’ye mahsus öz denetim mekanizmalarını geliştirmeleri faydalı olacaktır” ifadeleri yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.