Serzêr Gümrük Kapısı Asayiş Müdürü silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Serzêr Gümrük Kapısı Asayiş Müdürü silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Duhok’un Amedi illçesi ile Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırında bulunan Serzêr Gümrük Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi Duhok İl Teşkilatı Müdürü Musa Kesteyi, Gazi Salih’in Kani Masi nahyesine bağlı Gelike köyünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandığını, ardından hastaneye kaldırıldığı esnada hayatını kaybettiğini söyledi. 

Musa Kesteyi, “Serzêr Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih, kendi köyünde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Konu hakkında soruşturma başlatıldı” dedi.  

Öte yandan Irak'ın Kürdistan Bölgesi Genel Güvenlik Ajansı’ndan yapılan açıklamada, “Malesef bugün öğleden sonra saat 17:30 sıralarında Serzêr Asayiş Müdürü Gazi Salih Alihan Bigdaw (Gelike) köyünde uğradığı terör saldırısı sonucu şehit edilmiştir. Bir süredir ölüm tehditleri alıyordu” denildi.

Açıklamada, “Bu korkakça saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Saldırının sorumluları da kessinlikle bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir” ifadelerine yer verildi. 

Duhok’un Amedi ile Hakkari’nin Çukurca ilçeleri arasındaki Serzêr ve Üzümlü sınır kapısı 2015’te açılmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.