Serhat Tuğan özgürlüğüne kavuştu

Serhat Tuğan özgürlüğüne kavuştu

Türkiye'de en uzun süre hapiste kalan Serhat Tuğan sonunda özgürlüğüne kavuştu. Tuğan en çok çıplak ayakla toprağa basmak istediğini söyledi.

Devlet Güvenlik Mahkemelerinin faaliyette olduğu dönemde mahkum edilerek cezaevine giren Serhat Tuğan özgürlüğüne kavuştu. 28 yıl sonra cezaevinden çıkan Serhat Tuğan’ın ilk sözü, “En çok toprağa çıplak ayakla basmayı özlemiştim” oldu.

MA’nın haberine göre, “PKK üyeliği” iddiasıyla 22 Temmuz 1991’de Hakkari’de tutuklanarak cezaevine konulan Serhat Tuğan, tam 28 yıldır kaldığı cezaevinden akşam saatlerinde tahliye edildi.

“Türkiye’nin en uzun süreli mahkumu olarak” tanınan Tuğan’ın ailesini arayan cezaevi yetkilileri, bu akşam tahliye edileceğini belirtti. Verilen bu bilgi üzerine ailesi, Tuğan’ın kaldığı Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi önüne geldi.

İşlemleri tamamlanan Tuğan, cezaevinin kapısında görüldü. Kendisini bekleyen ailesi ve yakınları ile sarılarak hasret gideren Tuğan’ın ilk sözleri “28 yıldır toprağa ayak basmamıştım. En çok toprağa çıplak ayakla basmayı özlemiştim. Şuan çıplak ayakla toprağın üzerinde gezmek istiyorum” oldu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.