Şener iddiası: HDP ve SAADET olumlu

Şener iddiası: HDP ve SAADET olumlu

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için kulislerde Konya Milletvekili Abdullatif Şener’in de arasında olduğu birkaç ismin gündeme getirdiği, HDP ve Saadet Partisi’nin de Şener’in adaylığına ‘olumlu’ baktığı iddia edildi.

Yerel seçimlerde aday göstereceği 105 ismi geçen hafta açıklayarak yerel seçim maratonunu başlatan CHP kritik büyükşehirlerdeki adaylarını farklı kesimlerin oyunu alacak şekilde belirlemeye çalışıyor.

Muhalefet cephesindeki diğer partiler de yerel seçim hazırlıklarını sürdürürken “seçim başarısı” için “işbirliği” yolları da tartışılmaya başlandı. Bu kapsamda; 16 Nisan referandumunda, “hayır” cephesine, 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı’nın kurulmasına öncülük eden CHP, benzer bir rolü üstlenmek için diğer partilerle temaslarına başladı. Görüşmelerin, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP yetkilileri ile, “alt düzeyde” yürütüldüğü ve “arka kapı diplomasisi” olarak tanımlandığı iddia edildi. Partilerin il ve ilçe başkanlıkları arasındaki görüşmelerin dışında, genel merkezler tarafından yetkilendirilen bazı isimlerin de muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu çerçevede, son dönemdeki görüşmelerin özellikle; İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya üzerinde yoğunlaştırıldığı belirtildi.

HDP VE SAADET ‘OLUMLU’, İYİ PARTİ İLE HENÜZ TEMAS YOK

Milliyet gazetesinden Şevket Yaman’ın haberine göre, AK Parti ve MHP arasında bir yerel seçim ittifakı olmayacağının netleşmesinin ardından partiler arasında, kaynaklar tarafından, “resmi olmadığı” vurgulanan görüşmeler hız kazandı. Özellikle İstanbul seçimleri için CHP’nin, “taban ittifakı” olarak nitelendirdiği işbirliğinin sağlanabilmesi için aday isimleri de konuşulmaya başlandı. Bu kapsamda CHP’den bazı isimlerin, Abdullatif Şener’in de arasında olduğu bir kaç ismi İstanbul’a, “ortak aday” olarak önerip, nabız yokladığı ortaya çıktı.

Bu çerçevede, bir kaç gün önce HDP ile yapılan görüşmede de Şener ismi gündeme getirildi. HDP’li yetkililerin görüşmede, Şener’in adaylığına, “olumlu” baktıklarını aktardığı öğrenildi. HDP’lilerin, Şener’in, özellikle “muhafazakâr Kürt seçmenden oy alabileceği” değerlendirmesini yaptıkları belirtildi. Saadet Partisi’nin de 2014 seçimlerinde İstanbul adayı olarak göstermek istediği bu isme “sıcak” baktığı kaydedildi. Ancak İYİ Parti ile Şener ismi konusunda henüz bir temas kurulmadığı ifade edildi. Şener’in ismi son olarak 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışılırken gündeme gelmişti. İYİ Parti’nin İstanbul konusunda farklı önerilerinin bulunduğu belirtiliyor. Muhalefet cephesinin İstanbul kararı, hem partiler arası görüşmelerin hem de yapılacak kamuoyu araştırmalarının ardından netlik kazanacak.

MASADA MANSUR YAVAŞ, PARTİDE LEVENT GÖK

CHP kulislerinde kritik büyükşehirler için aday isimleri de tartışılıyor. Bu çerçevede, Ankara’da Mansur Yavaş ismi, parti içinden tepki görse de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasında duruyor. Bunun yanında, TBMM Başkanvekili Levent Gök’ün Ankara adaylığı da parti içinden destek görüyor.

İzmir’de ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un isimleri tartışılıyor.

Antalya’da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın adı dillendiriliyor. Ancak Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak’ın adaylıkta bir adım öne çıktığı yorumları yapılıyor.

Balıkesir’de mevcut milletvekili Ahmet Akın’ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Bolu’da yapılan araştırmalarda da Tanju Özcan isminin önde çıktığı belirtiliyor.

Kulislerde, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Hatay’da Lütfü Savaş ve Edirne’de Recep Gürkan ile devam edileceği konuşuluyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum