Sendikalardan 8 Mart kutlaması

Sendikalardan 8 Mart kutlaması

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren sendikalar tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) ile Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksekova temsilcilikleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

haberinfotograflari.gif

İlçenin Sanat Sokağı'nda düzenlenen etkinliklere Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, BDP Yüksekova Belediye Eş Başkan adayı Tacettin Safalı, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliklerde günün anlamına ilişkin açıklamayı KESK bileşenleri adına Deniz Özekin yaptı.

8 Mart’ın dünyanın her tarafından kadınların mücadele verdiği bir gün olduğunu belirten Öztekin, “Bugün dünya emekçi kadınların mücadele günüdür. Hakaikat, özgür düşünce ve özgür irade hedefini vurma günüdür. Dünyanın her yerinde mücadele veren kadınların günü kutlu olsun. Ve son süreçte öldürülen Veysel İşbilir, M. Reşit İşbilir ve Bemal Tokçu’nun eşlerini buradan kucaklayarak selamlıyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra sendikalara bağlı emekçiler tarafından kadınlara karanfil dağıtıldı.

Etkinlikler daha sonra fotoğraf sergisi, canlı müzik dinletisi, folklor gösterisi ve çekilen halayarla sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum