Şemdinli'de 'Yaşam' konulu sergini

Şemdinli'de 'Yaşam' konulu sergini

Şemdinli Belediyesi bünyesinde çalışma yürüten Guldexwîn Kültür Merkezi'nin başlatmış olduğu kültür-sanat etkinlikleri kapsamında açılan "Yaşam" konulu fotoğraf sergisinin geliri Rojava'ya gönderilecek.

ŞEMDİNLİ - Şemdinli Belediyesi bünyesinde çalışma yürüten Guldexwîn Kültür Merkezi tarafından ilçede Ramazan ayı dolayısıyla 3 gün önce başlatılan, kültür-sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ederken, etkinlik kapsamında açılan "Yaşam" konulu fotoğraf sergisi yurttaşlardan yoğun ile gördü. Fotoğrafçılar Vahap Bay, Yaşar Eroğuz ve Ecevit Bay'ın 15 günlük çalışmasıyla çekilen fotoğraflar ilçe merkezinin Cumhuriyet Caddesi'nde 3 akşam boyunca sergilenecek. Sergiyi çok sayıda yurttaşın yanı sıra, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP'li yöneticiler ziyaret etti. Sergilenen fotoğrafların yurttaşların talepleri üzerine satışa sunulacağı ve fotoğraflardan elde edilecek gelirler Rojava halkına gönderileceği belirtildi. 

15 Günlük ortak fotoğraf sergisi çalışmasında yer alan Yaşar Eroğuz, "Guldexwin Kültür Merkezi'nde verilen 'Temel Fotoğrafçılık' eğitimi sayesinde biz gençler olarak fotoğrafçılığa adım atmış bulunmaktayız. Verilen eğitim çerçevesinde halkımıza fotoğraf sergisini açmayı borç biliyorduk. Ramazan ayı vesilesiyle Ramazan'a özel fotoğraf sergisini açmış bulunmaktayız. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

3 gün açık kalacak olan sergide bölge halkının günlük, kültürel ve sosyal yaşamlarını yansıtan 30 fotoğraf sergileniyor. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.