Şemdinli'de mühimmat patlaması: 25 asker yaralandı

Şemdinli'de mühimmat patlaması: 25 asker yaralandı

Şemdinli'de mühimmat patlaması sonucu 25 asker yaralandı. 7 askere ulaşma çalışmaları sürüyor.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bir üs bölgesinde, mühimmatın infilak etmesi sonucu 25 askerin yaralandığı açıklandı. Yaralı askerler Hakkari ve Yüksekova’daki hastanelere kaldırıldı.

Patlama, saat 17.00 sıralarında Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki Sülgü Tepe üs bölgesinde meydana geldi.

Konuyla ilgili Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı’dan (MSB) yapılan açıklamada, 25 askerin yaralandığı 7 askere ulaşmak içinse çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, “Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır” denildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.