Şemdinli'de kadınlar günü kutlandı

Şemdinli'de kadınlar günü kutlandı

Şemdinli'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' çoşkulu bir şekilde kutlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, KJA bileşenleri tarafından organize edilen etkinlik ile kutlandı. Kutlamaya, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak, HDP ve DBP ilçe eş başkanları, Şemdinli Belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri ile yüzlerce kadın katıldı. Kadınlar gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Irmak, "Bu uğurda mücadele veren tüm arkadaşlarımızın yoldaşıyız ve bu nedenle hiç kimse bizim gözümüzü korkutamaz, gücümüzü sınayamaz, hiç kimse başımızı eğemez ve yükselişimize engel olamaz" dedi.

'Kadınlar Türkiye'de de devrimin öncülüğünü yapacak'

Konuşmasında, kadınların mücadeledeki kararlılığına vurgu yapan Irmak, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Biz öyle bir seviyeye gelmişiz ki Kürt halkının mücadelesindeki başarı, tüm düşmanların içine korku yaratmıştır. Irak, Suriye, İran, Türkiye ve diğer devletler, Kürtlerin Ortadoğu’nun demokrasi anahtarı olmasından korkuyor. Kahraman Kürt kadınlarının emeği ile nasıl Rojava’da devrim çıkmışsa bu devrim Türkiye’de de bu alanlardan çıkacak."

'Tek çare direnmektir'

Kurtuluşun direnmekten geçtiğini kaydeden Irmak, "Biz birlik olmazsak bu zulme karşı, bu tank ve toplara karşı; bunu iyi bilin ki her taraf Cizre gibi olup her taraf bizim mezarlığımız olacak. Onun için tek çaremiz var ve bu da direnmektir" vurgusu yaptı.

'Bu bahar kadınların baharı olacak'

AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyîp Erdoğan’ın özel kuvvetleriyle Kürdistan sokaklarında hukuksuz katliamlar yaptığını ifade eden Irmak, "Bundaki tek amaçları bizi korkutmaktır. Korku ile bizi teslim almak istiyorlar. Bizim de buna karşı çıkıp toprağımızı terk etmemek ve haklı mücadelemize sahip çıkmamız gerek. Korku ile bir yere kadar, direnmeliyiz ki yaşam daha da uzun olsun. Bahar geldi ve bu bahar renkli bir bahar olacak. Bu bahar kadınların baharı olacak" diye kaydetti.

Kutlama, MKM Sanatçısı Meral Tekçi’nin söylediği ezgiler eşliğinde rengarenk kiras û fistanlar giyen kadınların halay çekmesiyle son buldu.

Şemdinli'de 2016 kadınlar günü kutlamasından fotoğraflar

Şemdinli'de 2016 kadınlar günü kutlamasından fotoğraflar

Şemdinli'de kadınlar günü kutlandı

Şemdinli'de kadınlar günü kutlandı

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.